Let op: U gebruikt Internet Explorer. Voor een optimale weergave en werking adviseren wij een andere browser te gebruiken. Zoals Microsoft Edge (Al aanwezig op uw computer) of Google Chrome.

Cliënten geven ons een

7,8

multi-cultureel-gezin-Rotterdam
Lees voor
Translate

Week tegen de kindermishandeling 2016

De week tegen de Kindermishandeling 2016 komt eraan. Deze zal gehouden worden van 14 t/m 20 november 2016. Tijdens deze week pleiten diverse organisaties voor het doorbreken van de cirkel van geweld binnen het gezin.

Hoe vaak moeten kinderen in Nederland mishandeling ervaren?

De organisaties Augeo en TNO hebben onlangs een rapport geschreven waarin wordt beschreven hoeveel kinderen in Nederland te maken heeft met moeilijkheden thuis en hoeveel invloed dit kan hebben in hun verdere leven. Zie:  https://www.augeo.nl/nl-nl/news/een-op-de-negen-kinderen-heeft-het-moeilijk-thuis/

Wat betekent de week tegen de kindermishandeling 2016 voor de Viersprong?

De Viersprong helpt jongeren met het verwerken van ervaringen zoals kindermishandeling door verschillende behandelingen aan te bieden.

  • Zo biedt de Viersprong de MST-CAN behandeling bij kindermishandeling aan. Hierbij wordt niet alleen de jongere zelf geholpen, maar wordt ook het systeem (gezin) van de jongere erbij betrokken om de oorzaken bij de wortel aan te pakken.
  • Ook biedt de Viersprong Mentalization Based Treatment voor jongeren aan waarmee de jongere de bedoelingen van anderen weer beter kan leren begrijpen. Uiteindelijk leert de jongere hierdoor ook zichzelf weer beter kennen.