Let op: U gebruikt Internet Explorer. Voor een optimale weergave en werking adviseren wij een andere browser te gebruiken. Zoals Microsoft Edge (Al aanwezig op uw computer) of Google Chrome.

Cliënten geven ons een

7,8

Opname: Klinische psychotherapie voor volwassenen

De Viersprong biedt in Halsteren twee vormen van klinische behandelingen (opnames) voor volwassenen aan:

1. Kortdurende klinische behandeling Transactionele Analyse

  • Heb je al langer problemen op verschillende levensgebieden?
  • Heb je al vaker hulp gezocht en gehad, maar heeft deze onvoldoende resultaat gehad?
  • Heb je de behoefte om echt andere keuzes te maken in je leven?
  • Ben je bereid om 13 weken in een intensieve klinische groepsbehandeling aan jouw problemen te werken?

Dan kun je je  aanmelden voor een behandeling binnen de KKP-TA bij de Viersprong.

Je kunt bellen met het klantburo: 088 7656 216. Kijk hier voor de tijden dat we telefonisch bereikbaar zijn.

Een klinische TA-behandeling is een kortdurende opname in onze kliniek voor volwassenen. Deze duurt drie maanden en is verdeeld in twee blokken van zeven weken, waarin je bent opgenomen in de Viersprong in Halsteren. Ertussenin ben je een halve week thuis.
De eerste periode van zeven weken gebruik je om jezelf en je problemen te leren kennen en dat met anderen te bespreken. Je ontdekt dan ook de redenen waarom je vroeger met dit gedrag begonnen bent. Dan ga je een halve week naar huis om te reflecteren (de memoweek): Je gaat thuis aan de slag met de verandering die al in gang is gezet. Je staat stil bij wat heb ik al bereikt en wat wil ik nog veranderen? De volgende zeven weken in de kliniek staan in het teken van veranderen. Want als je het eenmaal weet, kun je oud gedrag loslaten en nieuw gedrag gaan oefenen. Zodat je uiteindelijk een betere manier hebt gecreëerd om je leven op een gezonde en fijne manier voort te zetten, samen met anderen.

Meer informatie lees je op de webpagina over Kortdurende klinische behandeling Transactionele Analyse

2. Klinische Schematherapie voor volwassenen

In de kliniek voor schematherapie worden volwassenen opgenomen voor wie het goed is om even los te staan van de eigen thuissituatie. Het geeft je de mogelijkheid om je leven met afstand te aanschouwen en ruimte om andere keuzes te maken Je beschikt als je bent opgenomen niet meer over je oude bekende vluchtroutes en loopt daarmee sneller tegen je onderliggende problemen en gevoelens aan.

De behandeling duurt maximaal 6 maanden, mogelijk gevolgd door een tweedaags deeltijdprogramma van eveneens maximaal zes maanden. In deze fase pas je de inzichten uit de klinische fase in je eigen omgeving toe.
Meer informatie lees je op de webpagina over Klinische schematherapie Volwassenen.