Let op: U gebruikt Internet Explorer. Voor een optimale weergave en werking adviseren wij een andere browser te gebruiken. Zoals Microsoft Edge (Al aanwezig op uw computer) of Google Chrome.

Cliënten geven ons een

7,8

Schematherapie voor jongeren

Schematherapie voor jongeren bieden we aan op twee manieren:

  • Ambulant
  • Klinisch

Ambulante Schematherapie voor jongeren  (Amsterdam)

Voor jongeren vanaf 15 jaar. Dit is een therapievorm waarbij je niet wordt opgenomen. Je krijgt zowel 1 op 1 therapie als groepstherapie. De totale behandelduur van het programma is maximaal 24 maanden, waarbij de groepstherapie 18 maanden duurt.

Voor je start in de groep maak je samen met je therapeut een behandel- en crisisplan. Ook maak je kennis met het schema- en modusmodel en laten we zien wat dat model met jouw klachten te maken heeft. In die periode worden ook de systeemgesprekken met je ouders/gezin opgestart, die 1x per maand plaatsvinden.

Hierna start je in de groep. Je hebt gedurende 18 maanden wekelijks een groepszitting  en een individueel gesprek. In het tweede jaar bouwen we de individuele gesprekken af. Bij bijzondere omstandigheden kan er een extra individueel- of systeemgesprek gevoerd worden, bijvoorbeeld in geval van een crisis.

Meer informatie over deze behandeling lees je in de  folder ambulante schematherapie voor adolescenten. Als je nu al vragen hebt of je (of een cliënt) hiervoor wilt aanmelden, kun je contact opnemen met Linda de Jong, bereikbaar via 088-7656 111.

Ambulante Schematherapie voor jongeren (Rotterdam)

Ambulante Schematherapie in Rotterdam is bedoeld voor jongeren vanaf 14 jaar. Dit is een therapievorm waarbij je niet wordt opgenomen. Je krijgt zowel 1 op 1 therapie als groepstherapie. De totale behandelduur van het programma is maximaal 18 maanden, waarbij de groepstherapie 12 maanden duurt en die nog twee keer kan worden verlengd met 3 maanden.

Voor je start in de groep maak je samen met je therapeut een behandel- en crisisplan. Ook maak je kennis met het schema- en modusmodel en laten we zien wat dat model met jouw klachten te maken heeft. In die periode worden ook de systeemgesprekken met je ouders/gezin opgestart, die 2x per maand plaatsvinden, en heb je alvast enkele gesprekken met de psychiater en de sociotherapeut. Indien nodig kunnen zij ook een deel van de behandeling op zich nemen.

Hierna start je in de groep. Je hebt gedurende 12 maanden wekelijks een groepszitting en een individueel gesprek. Deze periode kan nog twee keer verlengd worden met 3 maanden. Bij bijzondere omstandigheden kan er een extra individueel- of systeemgesprek gevoerd worden, bijvoorbeeld in geval van een crisis. Meer informatie over deze behandeling lees je in de folder ambulante schematherapie voor adolescenten. Als je nu al vragen hebt of je (of een cliënt) hiervoor wilt aanmelden, kun je contact opnemen met Cara Stehouwer, bereikbaar via 088-7656 501.

Ambulante Schematherapie voor jongeren (Den Bosch)

Ambulante Schematherapie in Den Bosch is bedoeld voor jongeren van 14 – 18 jaar met een persoonlijkheidsstoornis (in ontwikkeling). Dit is een therapievorm waarbij je niet wordt opgenomen. Je krijgt zowel 1 op 1 therapie als groepstherapie. De totale behandelduur van het programma is maximaal 18 maanden, waarbij de groepstherapie 12 maanden duurt.

Voor je start in de groep maak je samen met je therapeut een behandel- en crisisplan. Ook maak je kennis met het schema- en modusmodel en laten we zien wat dat model met jouw klachten te maken heeft. In die periode worden ook de systeemgesprekken met je ouders/gezin opgestart, die 2x per maand plaatsvinden, en heb je alvast enkele gesprekken met de psychiater en de sociotherapeut. Indien nodig kunnen zij ook een deel van de behandeling op zich nemen.

Hierna start je in de groep. Je hebt gedurende 12 maanden wekelijks een groepssessie en een individueel gesprek, daarna volgt een natraject van maximaal 6 maanden. Bij bijzondere omstandigheden kan er een extra individueel- of systeemgesprek gevoerd worden, bijvoorbeeld in geval van een crisis. Meer informatie over deze behandeling lees je in de folder ambulante schematherapie voor adolescenten. Als je nu al vragen hebt of je (of een cliënt) hiervoor wilt aanmelden, kun je contact opnemen met Sonja Huigen of Loes Sterenberg, bereikbaar via 088-7656 601.

Klinische Schematherapie voor jongeren (Halsteren)

Opname van jongere: een vergaand besluit en tegelijkertijd een kans op echt herstel

Klinische schematherapie, een behandeling waarbij je in de Viersprong wordt opgenomen, is een oplossing voor jongeren vanaf (bijna) 15 tot 18 jaar, die langdurig angstig en kwetsbaar zijn.
Als een ambulante of deeltijd behandeling niet voldoende helpt, kan deze behandeling een oplossing bieden.
Lees hier verder over deze oplossing.

Ik wil hulp!