Cliënten geven ons een

7,8

CQ-index

Schematherapie voor jongeren

Schematherapie voor jongeren bieden we aan op twee manieren:

  • Ambulant
  • Klinisch

Ambulante Schematherapie voor jongeren  (Amsterdam)

Voor jongeren vanaf 15 jaar. Dit is een therapievorm waarbij je niet wordt opgenomen. Je krijgt zowel 1 op 1 therapie als groepstherapie. De totale behandelduur van het programma is maximaal 24 maanden, waarbij de groepstherapie 18 maanden duurt.

Voor je start in de groep maak je samen met je therapeut een behandel- en crisisplan. Ook maak je kennis met het schema- en modusmodel en laten we zien wat dat model met jouw klachten te maken heeft. In die periode worden ook de systeemgesprekken met je ouders/gezin opgestart, die 1x per maand plaatsvinden.

Hierna start je in de groep. Je hebt gedurende 18 maanden wekelijks een groepszitting  en een individueel gesprek. In het tweede jaar bouwen we de individuele gesprekken af. Bij bijzondere omstandigheden kan er een extra individueel- of systeemgesprek gevoerd worden, bijvoorbeeld in geval van een crisis.

Meer informatie over deze behandeling lees je in de  folder ambulante schematherapie voor adolescenten. Als je nu al vragen hebt of je (of een cliënt) hiervoor wilt aanmelden, kun je contact opnemen met Mohammed Said of Linda de Jong, bereikbaar via 088-7656 111.

Klinische Schematherapie voor jongeren (Halsteren)

Opname van jongere: een vergaand besluit en tegelijkertijd een kans op echt herstel

Klinische schematherapie, een behandeling waarbij je in de Viersprong wordt opgenomen, is een oplossing voor jongeren vanaf (bijna) 15 tot 18 jaar, die langdurig angstig en kwetsbaar zijn.
Als een ambulante of deeltijd behandeling niet voldoende helpt, kan deze behandeling een oplossing bieden.
Lees hier verder over deze oplossing.

 

 

Ik wil hulp!