Let op: U gebruikt Internet Explorer. Voor een optimale weergave en werking adviseren wij een andere browser te gebruiken. Zoals Microsoft Edge (Al aanwezig op uw computer) of Google Chrome.

Cliënten geven ons een

7,8

Lees voor
Translate

Wat kost een behandeling voor kinderen en jongeren onder de 18 jaar?

De gemeente betaalt de behandeling

De gemeente betaalt voor de behandeling van kinderen en jongeren (< 18 jaar). Het gaat dan om de gemeente waar het kind officieel woont en ingeschreven is. Wij controleren na aanmelding of de Viersprong een contract heeft met de gemeente voor de gevraagde zorg. U betaalt dus geen eigen bijdrage voor hulp aan kinderen en jongeren. De gemeente kan u vertellen, of zij reiskosten voor de behandeling vergoed.

Als uw kind 18 jaar wordt

Vanaf 18 jaar gelden de regels voor volwassenen. Ook als uw kind al voor de 18e verjaardag in behandeling is. Wat betekent dat voor de kosten? Vanaf de 18e verjaardag vergoed het basispakket van de zorgverzekering de zorgkosten van uw volwassen kind. Uw kind krijgt alleen een rekening voor de kosten van het eigen risico. Hoeveel dat is, hangt af van uw persoonlijke situatie. Zie: Wat kost mijn behandeling?

Zorgverzekeraars berekenen vaak hoeveel maanden het eigen risico geldt in het jaar dat uw kind 18 wordt. Kijk op de website van uw zorgverzekeraar wat dit voor u betekent.