Let op: U gebruikt Internet Explorer. Voor een optimale weergave en werking adviseren wij een andere browser te gebruiken. Zoals Microsoft Edge (Al aanwezig op uw computer) of Google Chrome.

Cliënten geven ons een

7,8

CQ-index
Lees voor
Translate

Wat kost mijn traject? (tot 18 jaar)

De gemeente betaalt de behandeling

De gemeente betaalt voor de behandeling van kinderen en jongeren (jonger dan 18 jaar) bij de Viersprong. De Viersprong controleert na aanmelding of zij een contract heeft met de gemeente waar de ouder met gezag woont, voor de soort zorg die wordt gevraagd.
Er is dus geen sprake van een eigen bijdrage door de client.

Welke gemeente is verantwoordelijk voor de kosten?

De verantwoordelijke gemeente is de gemeente waar de ouder met gezag woont. Indien onduidelijk is welke gemeente verantwoordelijk is, kunt u een stappenplan raadplegen op de website www.voordejeugd.nl. Hiermee kunt u zelf zien wie in uw geval de verantwoordelijke gemeente is.

Reiskosten

Of uw reiskosten worden vergoed kunt u navragen bij de gemeente die verantwoordelijk is voor de kosten.

Als uw kind 18 jaar wordt

Als uw kind 18 jaar wordt gelden de regels voor volwassen cliënten. Ook als uw kind al voor de 18e verjaardag in behandeling is. Vanaf de 18e verjaardag worden de kosten vergoed uit het basispakket van de zorgverzekering van uw volwassen kind. Onze zorg valt vanaf 18 jaar onder het eigen risico.  In de jaren 2019 tot 2022 is het verplichte jaarlijkse eigen risico € 385,-. Indien uw kind heeft gekozen voor een hoger eigen risico in het basispakket van de zorgverzekering, geldt dat ook voor de zorg die door de Viersprong wordt geleverd.

De zorgverzekeraars hanteren rekenregels voor de toepassing van het eigen risico. Zo gelden er vaak ‘naar rato’ berekeningen: als uw kind aan het einde van een kalenderjaar 18 wordt, geldt voor dat kalenderjaar een lager eigen risico. Kijk op de website van uw zorgverzekeraar voor de precieze rekenregels die op u van toepassing zijn.