Let op: U gebruikt Internet Explorer. Voor een optimale weergave en werking adviseren wij een andere browser te gebruiken. Zoals Microsoft Edge (Al aanwezig op uw computer) of Google Chrome.

Cliënten geven ons een

7,8

Psychodynamische therapie (PDT)

Wat is psychodynamische therapie en hoe kunnen we je ermee helpen?

In psychodynamische therapie ligt de nadruk op je persoonlijke en interpersoonlijke belevingswereld:

  • Je persoonlijke belevingswereld zijn je gedachten, fantasieën, dromen, idealen, emotionele en lichamelijke gewaarwordingen.
  • Je interpersoonlijke belevingswereld is het denken en voelen over jezelf en anderen, en hoe dit tot uiting komt in klachtenpatronen en in patronen binnen je relaties.

In psychodynamische therapie onderzoek je de achtergrond en de betekenis van je psychische problemen die je belemmeren in je dagelijks functioneren en in je relaties met andere mensen. Om herhalende patronen in je denken, gevoelens en gedrag te begrijpen en te veranderen, is je levensgeschiedenis belangrijk én hoe je nu functioneert. Wat betekenen de klachten?

Vormen van Psychodynamische therapie

Je kunt Psychodynamische therapie volgen in een groep, individueel of gecombineerd:

Individueel:

Cliënt tevredenheid

Cliënten beoordeelden de ambulante psychodynamische therapie in 2023 gemiddeld met een 8,1 .

In een groep:

Voordeel van behandeling in een groep is de wederzijdse herkenning en erkenning van problemen van je groepsgenoten, wat een versterkend effect heeft in de behandeling:

Gecombineerd individueel en groep

Psychodynamische therapie ambulant+ is behandeling die tussen een ambulante en deeltijd behandeling zit. Je hebt eerst individueel drie gesprekken met een psychotherapeut en drie keer vaktherapie. Daarna begint een groepsfase van vijf maanden. Je hebt dan wekelijks groepsvaktherapie en groepspsychotherapie. Afsluitend kun je deelnemen aan 4 follow-up groepstherapiën.

“De Viersprong was mijn redding. Hier veranderde ik van een angsthaas naar iemand die haar emoties begon te delen. Ruim 10 jaar had ik niet gehuild. Ik moest altijd sterk zijn van mezelf, mocht me niet kwetsbaar opstellen en huilen kon al helemaal niet.”

Lees hier de ervaring van Laura met de Deeltijd Jongvolwassenen 

Ik wil hulp!