Let op: U gebruikt Internet Explorer. Voor een optimale weergave en werking adviseren wij een andere browser te gebruiken. Zoals Microsoft Edge (Al aanwezig op uw computer) of Google Chrome.

Cliënten geven ons een

7,8

FIT systeemtherapie bij gedragsproblemen jongere

FIT, Flexibel Interventie Team

Onze visie: we behandelen jongeren op 3 gebieden en streven ernaar dit steeds verder te verbeteren

Het vroegtijdig behandelen van jongeren is erg belangrijk. Uit onderzoek blijkt dat het effectiever is dan het behandelen op latere leeftijd. Daarnaast wordt op deze manier veel onnodig leed voorkomen.

De Viersprong behandelt jongeren op 3 gebieden:

  1. persoonlijkheidsproblematiek
  2. gedragsproblemen
  3. ernstige systeemproblematiek

We streven ernaar om ons behandelaanbod op deze 3 gebieden steeds weer te verbeteren. Daarbij hanteren we de volgende principes:

  • We ontwikkelen nieuwe behandelmethodieken voor nieuwe doelgroepen wanneer onze huidige behandelmethodieken voor hen ontoereikend zijn.
  • We vinden het belangrijk dat jongeren en gezinnen geholpen worden en niet van het kastje naar de muur gestuurd worden.
  • We zien het als onze verantwoordelijkheid dat als het huidige Viersprong aanbod niet passend is en er tegelijkertijd geen andere GGz instelling een geschikter aanbod heeft, we tóch proberen een oplossing te vinden.
  • Tenslotte wil de Viersprong graag goede behandelresultaten behalen en is klanttevredenheid belangrijk voor ons. We bekijken daarom continu hoe we onze behandelingen kunnen aanpassen en verbeteren om te voorkomen dat jongeren en gezinnen er niet van kunnen profiteren.

Soms zijn er mogelijkheden buiten de gebaande paden

Vaak zien wij nieuwe behandelmogelijkheden. Hiervoor hebben wij het FIT team opgezet.

FIT: een flexibele interveniërende behandeling De Viersprong heeft teams opgericht om ook cliënten die niet bij onze overige behandelingen terecht kunnen, toch te kunnen helpen. Het gaat om FIT, Flexibel Interventie Team. We kunnen FIT inzetten als:

  • er gezinsproblemen (systemische problemen) zijn;
  • en/of er sprake is van een persoonlijkheidsstoornis bij 1 of meerdere gezinsleden;
  • en/of er sprake is van gedragsproblemen bij 1 of meerdere kinderen.

FIT wordt vooral ingezet als er geen kant-en-klare behandeling voor die specifieke situatie bestaat.

Meer informatie? Bel ons!

Neem voor Den Bosch contact op met Kim Walraven (kim.walraven@deviersprong.nl). Voor Amsterdam en West-Brabant kunt u contact opnemen met Klantburo@deviersprong.nl. Voor Rotterdam kunt u contact opnemen met rotterdam@deviersprong.nl.

U kunt ook bellen met het Klantburo van de Viersprong: 088 –  7656 216 en vragen naar het FIT team in West-Brabant,  Den Bosch, Amsterdam of Rotterdam.

Meer informatie