Cliënten geven ons een
7,6
CQ-index

Onderzoek

De TopGGz erkenning van de Viersprong is mede te danken aan het wetenschappelijk onderzoek dat gedaan wordt. De afdeling Research, Development & Education (RD&E) evalueert de (kosten-) effectiviteit van alle behandelingen en is nauw betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe behandelingen voor nieuwe doelgroepen. Daarnaast zorgt de afdeling voor kennisoverdracht en denkt mee over het behoud van kwaliteit van de zorgprogramma’s. De onderzoeksafdeling is ook bekend als Viersprong Institute for Studies on Personality Disorders (VISPD).

De Viersprong heeft vier onderzoekslijnen, die aangestuurd worden door hun eigen hoogleraar (professor) en Principal Investigator (hoofdonderzoeker). De hoogleraren zijn verbonden aan verschillende universiteiten (Amsterdam, Rotterdam, Nijmegen en Leuven). Daarnaast werkt de Viersprong samen met buitenlandse universiteiten als Harvard in Boston (Verenigde Staten) en The University College in Londen (Groot-Brittannië).

Onderzoekslijn Diagnostiek

Onderzoekslijn MBT

Onderzoekslijn Systeeminterventies

Onderzoekslijn Schematherapie

Overige projecten

Contact

Hebt u vragen over een onderzoek? Stuurt u dan een mail aan de contactpersoon van de onderzoekslijn of het onderzoeksproject waar u een vraag over hebt. U kunt hem/haar telefonisch benaderen via ons algemene nummer 088-7656200

Disclaimer