Cliënten geven ons een

7,8

CQ-index

Onderzoek

De TopGGz erkenning van de Viersprong is mede te danken aan het wetenschappelijk onderzoek dat gedaan wordt. De afdeling Research, Development & Education (RD&E) evalueert de (kosten-) effectiviteit van alle behandelingen en is nauw betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe behandelingen voor nieuwe doelgroepen. Daarnaast zorgt de afdeling voor kennisoverdracht en denkt mee over het behoud van kwaliteit van de zorgprogramma’s. De onderzoeksafdeling is ook bekend als Viersprong Institute for Studies on Personality Disorders (VISPD).

De Viersprong heeft 5 onderzoekslijnen, die aangestuurd worden door hun eigen hoogleraar (professor) en Principal Investigator (hoofdonderzoeker). De hoogleraren zijn verbonden aan verschillende universiteiten (Amsterdam, Rotterdam, Nijmegen en Leuven).

Onderzoekslijn Diagnostiek

Medewerkers:
Joost Hutsebaut, Dineke Feenstra, Hilde de Saeger, Laura Weekers en Jan Henk Kamphuis.
Projecten: Projecten onderzoekslijn diagnostiek

Onderzoekslijn Mentalization-based Treatment (MBT)

Medewerkers: 
Patrick Luyten (hoogleraar), Dineke Feenstra (Principal Investigator), Dawn Bales (specialismeleider), Maaike Smits (promovenda), Melissa Remeeus (promovenda), Annelies Laurenssen (onderzoeker)
Projecten: Projecten onderzoekslijn MBT

Onderzoekslijn Systeeminterventies

Medewerkers:
Anne Rovers (onderzoeksmedewerker), Annemarieke Blankestein (junior onderzoeker), Aurelie Lange (Principal Investigator), Ron Scholte (promotor, medeverantwoordelijke hoogleraar).
Projecten: Projecten onderzoekslijn systeeminterventies

Onderzoekslijn Schematherapie

Projecten: Projecten onderzoekslijn Schematherapie

Onderzoekslijn Psychodynamische Psychotherapie

Projecten: Projecten onderzoekslijn Psychodynamische Psychotherapie

Contact

Hebt u vragen over een van onze onderzoeksprojecten? Stuurt u dan een mail aan de contactpersoon van de onderzoekslijn of het onderzoeksproject waar u een vraag over heeft. U kunt hem/ haar telefonisch benaderen via ons algemene nummer 088-7656200. 

Disclaimer