Let op: U gebruikt Internet Explorer. Voor een optimale weergave en werking adviseren wij een andere browser te gebruiken. Zoals Microsoft Edge (Al aanwezig op uw computer) of Google Chrome.

Cliënten geven ons een

7,8

CQ-index

Cliënt aanmelden

Het Viersprong online aanmeldformulier, geschikt voor cliënten en verwijzers

Dit aanmeldformulier voldoet aan de door AVG gestelde voorwaarden voor het bewaken van privacy en de veiligheid van de aanmeldgegevens. Het aanmeldformulier kan zowel door (ouders van minderjarige) cliënten, als door verwijzers worden ingevuld. Verwijzers kunnen ook naar de Viersprong verwijzen door gebruik te maken van ZorgDomein.

De velden zonder sterretje zijn niet verplicht, maar u helpt ons om uw aanmelding sneller te verwerken als u deze velden ook in kunt vullen.

Een cliënt aanmelden, hoe doe ik dat?

Dit deel van deze pagina is bedoeld voor cliënten of verwijzers die nog niet eerder naar de Viersprong zijn/hebben doorverwezen of waarbij dat een tijd geleden was. We geven hieronder achtergrondinformatie over ons verwijzingsproces.

Wilt u liever toch direct ons online aanmeldformulier invullen? Scrollt u dan naar boven.

Wilt u eerst meer informatie over het Viersprong aanmeldproces?

Heeft u nog niet eerder een aanmelding gedaan bij de Viersprong en wilt u meer weten hoe u dit het beste kunt doen? Een verwijzing naar de Viersprong kan door verschillende instanties en op verschillende manieren gedaan worden.
Klik daarom eerst hieronder aan namens welke instantie u de aanmelding wilt doen.

  • Aanmelding door een geldige verwijzer: Huisarts / Jeugdarts / Medisch specialist (met geldige verwijsbrief). Lees meer
  • Aanmelding door een gecertificeerde instelling (jeugdbescherming, jeugdreclassering) of wijkteam vanuit de gemeente. Lees meer
  • Aanmelding door de huidige behandelaar (andere specialisten en hulpverleners van psychiatrische praktijken en instellingen). Lees meer
  • Aanmelding door (ouders van) de cliënt zelf, met gegevens van huisarts/medisch specialist/jeugdarts en huidige behandelaar. Lees meer

Wat er gebeurt nadat u een aanmelding hebt gedaan (en wat u moet doen als u na 2 weken nog geen bericht hebt ontvangen): lees meer

Na screening van de aanmelding plannen wij het 1e gesprek op de Vierspronglocatie waar de behandeling waarschijnlijk zal gaan plaatsvinden. Dat is in het zorgcentrum waar de cliënt het dichtste bij woont, tenzij al duidelijk is dat dit zorgcentrum geen passend aanbod heeft voor deze cliënt. De intake vindt dan plaats op de locatie waar de behandeling waarschijnlijk zal gaan plaatsvinden.  (Overzicht behandelingen per Viersprong locatie)

Voor systeembehandelingen zoals MST en FFT kunt u het beste eerst telefonisch vooroverleg met ons voeren. Op deze pagina (aanmelden voor systeembehandelingen) vindt u per soort systeembehandeling het bijbehorende telefoonnummer en andere relevante informatie. Na dit telefonisch vooroverleg kunt u het online aanmeldformulier invullen om de aanmelding definitief te maken. Vergeet u niet om in het online aanmeldformulier in te vullen met welke Viersprong medewerker u heeft gesproken.

Cliënten tot 18 jaar
In het geval van cliënten tot 18 jaar, controleert de Viersprong na aanmelding eerst of zij een contract heeft met de gemeente waar de ouder met gezag woont, voor de soort zorg die wordt gevraagd. We nemen contact op met de contactpersoon bij de gemeente om de aanmelding te melden of beschikking aan te vragen.