Let op: U gebruikt Internet Explorer. Voor een optimale weergave en werking adviseren wij een andere browser te gebruiken. Zoals Microsoft Edge (Al aanwezig op uw computer) of Google Chrome.

Cliënten geven ons een

7,8

Aanmelding door Gecertificeerde instelling (jeugdbescherming en jeugdreclassering) of wijkteam vanuit de gemeente

Aanmelding door een gecertificeerde instelling: hoe werkt dat?

1. Verzamel de gevraagde inhoudelijke informatie *
2. Vul het aanmeldformulier in en voeg bestanden toe **

*) Gevraagde inhoudelijke informatie:
Inhoudelijk hebben we verwijsinformatie nodig over de klachten, reden van verwijzing, vermoeden soort psychische aandoening, relevante voorgeschiedenis etc. De gevraagde velden zijn te vinden in het aanmeldformulier onderin. Klik op de roze tabbladen om te zien wat gevraagd wordt in ieder tabblad.

**) Aanmeldformulier: U kunt een cliënt aanmelden voor:

  • Behandeling: U meldt uw cliënt aan voor een behandeling binnen de Viersprong. Na screening volgt een intakeprocedure voor een indicatie met betrekking tot een passend behandelaanbod.
  • Second opinion. Een second opinion is geschikt als u graag wil dat we meedenken in een lopende behandeling/diagnostisch traject. We geven dan antwoorden op uw vragen. Tijdens het Second Opinion traject houden wij met u telefonisch overleg, voeren wij desgewenst dossieranalyses uit en/of worden wij betrokken bij het zien en onderzoeken van de cliënt. Een Second Opinion  kan ook worden aangevraagd bij een meningsverschil tussen u en uw cliënt.
  • Diagnostiek met behandeladvies: wij onderzoeken de cliënt volgens onze zorgstandaarden en geven de cliënt een passend behandeladvies.
  • Hebt u behoefte aan telefonische consultatie of vooroverleg? Indien u als professional in de zorg vooroverleg wenst over diagnostiek en/of behandelbeleid, zijn onze experts in de gelegenheid hierover in eerste instantie telefonisch contact te hebben. Vermeldt u op het formulier  in een open opmerkingenveld in het kort uw vraag en het telefoonnummer waarop wij u kunnen bereiken, dan zoeken wij daarbij de juiste expert, die u zal benaderen.
  • Diagnostiek (zonder behandeling): (Dit is alleen mogelijk voor kinderen en jongeren tot 18 jaar, niet voor volwassenen): U wilt als professional in de zorg een expert-beoordeling door de Viersprong. Indien cliënt bij een andere ggz-instelling of ggz-behandelaar in behandeling is en blijft, zal de Viersprong de kosten ervan conform de DBC-spelregels bij de betreffende instelling/behandelaar in rekening brengen. Vermeldt u dan op het formulier bij de opmerkingen: Diagnostiek  (zonder behandeling)

Wat er gebeurt nadat u een aanmelding hebt gedaan (en wat u moet doen als u na 2 weken nog geen bericht hebt ontvangen): lees meer

Het aanmeldformulier

Samenwerking is van belang om uw verwijzing goed in behandeling te kunnen nemen

Aan het einde van onderstaand formulier vragen we u om informatie van eerdere behandelingen en persoonlijkheidsonderzoeken (diagnostische informatie en belangrijke behandelverslagen). Stuurt u s.v.p. deze informatie mee zodat we goed kunnen screenen en u en uw cliënt professioneel, tijdig en eerlijk feedback kunnen geven.

Cliënt aanmelden

Meer informatie