Let op: U gebruikt Internet Explorer. Voor een optimale weergave en werking adviseren wij een andere browser te gebruiken. Zoals Microsoft Edge (Al aanwezig op uw computer) of Google Chrome.

Cliënten geven ons een

7,8

Publicaties

Hieronder treft u een samenvatting van de publicaties van nu en de afgelopen jaren. 

Deze maand speciale aandacht voor:

Feenstra, D.J., Nijssens, L., & Luyten P. (2022). De veranderende relatie tussen lichaam en geest gedurende de levensloop: adolescenten. In E.H.M.  Eurelings, C.G. Kooiman & M.H. Lub. (Red.), Het lichaam en psychisch functioneren (pag. 159-177). Houten: Bohn Stafleu van Loghem. 

Binnen ons vakgebied richten we ons vaak meer op de psyche dan op het lichaam. Maar die twee kunnen we natuurlijk niet los van elkaar zien. Mens sana in corpore sano, wisten de Romeinen al. Daarom veel aandacht voor de relatie tussen lichaam en geest in het onlangs verschenen boek ‘Het lichaam en psychisch functioneren. Theorie, onderzoek en klinische toepassing’.

Het boek biedt, naast de kennis over lichaam en geest, ook handgrepen voor het handelen in de klinische praktijk. Het helpt behandelaren in de geestelijke en somatische gezondheidszorg om volwaardige en volledige patiëntenzorg te bieden. Een aanrader dus. 

Extra bijzonder: het boek kwam onder mede-redactie van onze collega en psychiater Kees Kooiman tot stand. Collega’s Dineke Feenstra en Liesbet Nijssens schreven bovendien met hoogleraar Patrick Luyten het hoofdstuk over de veranderende relatie tussen lichaam en geest gedurende de adolescentie. 

Bent u op zoek naar een publicatie uit 2017 of eerder, vraag deze dan op bij managementassistente Anne-Marie Timmermans via info@deviersprong.nl.