Let op: U gebruikt Internet Explorer. Voor een optimale weergave en werking adviseren wij een andere browser te gebruiken. Zoals Microsoft Edge (Al aanwezig op uw computer) of Google Chrome.

Cliënten geven ons een

7,8

CQ-index
Lees voor
Translate

Wachttijden voor volwassenen (vanaf 18 jaar)

Laatst bijgewerkt: 7 mei 2021

Om u zo goed mogelijk inzicht te bieden, presenteren wij de wachttijden op onze website. Deze wachttijden voldoen aan de normen van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). De weergegeven wachttijden zijn echter wel indicatief en u kunt hier geen rechten aan ontlenen. Wij verwachten enige invloed vanwege de Coronacrisis op onze wachttijden. Deze zal echter per zorgverzekeraar, locatie en zorgpad anders zijn.

De Viersprong heeft met alle zorgverzekeraars een contract. In deze contracten staan afspraken die betrekking hebben op het gespreid toelaten van cliënten binnen de organisatie. Op basis hiervan wordt u uitgenodigd voor een intake. Hierdoor kan de voor u geldende wachttijd afwijken van de hieronder genoemde wachttijd in het wachttijdenoverzicht voor volwassenen.

Wilt u graag van een specifieke behandeling weten wat de wachttijd is? Neem dan contact op met het Klantburo via https://www.deviersprong.nl/contact/.

Overzicht van onze wachttijden voor volwassenen (vanaf 18 jaar)

Aanmeldwachttijd* Volwassenen
*) Aanmeldwachttijd = de tijd tussen het moment dat aanmelding bij de Viersprong binnenkomt tot het moment dat de cliënt voor een intakegesprek (en/of onderzoeksgesprek) terecht kan. Hier is de verwachte wachttijd weergegeven, niet de historische wachttijd.

Voor alle locaties geldt:

Intake                                                                                    6 – 20 weken

Therapeutisch Psychologisch Onderzoek (TPO)                16 – 40/50 weken

Behandelwachttijd** Volwassenen
De behandelwachttijd in onderstaande tabel staat vermeld per cluster van persoonlijkheidsstoornissen. Voor meer informatie over de verschillende clusters en de inhoudelijke problematieken klikt u hier.

**) Behandelwachttijd = de prospectieve wachttijd = een schatting van de verwachte wachttijd tussen advisering (afsluiting van intake) en start behandeling. Deze wachttijd is afhankelijk van de wens van de cliënt en het specifieke behandelaanbod op de locatie. De behandelwachttijden zijn aan verandering onderhevig: zo kan de wachttijd bijvoorbeeld korter worden wanneer er een nieuwe behandelgroepen wordt gestart of wanneer een cliënt besluit zich terug te trekken en van de wachtlijst afgehaald wordt. Hier is de verwachte wachttijd weergegeven, niet de historische wachttijd.

Locatie

Problematiek

Wachttijd

Amsterdam

Cluster B

Cluster C

6 tot 9 maanden

3 tot 6 maanden

Rotterdam

Cluster B

Cluster C

> 12 maanden

> 12 maanden

Den Bosch

Cluster B

Cluster C

3 tot 6 maanden

3 tot 6 maanden

Bergen op Zoom

Cluster B

6 tot 9 maanden

Halsteren

Cluster B

Cluster C

6 tot 9 maanden

3 tot 6 maanden

Historische wachttijd
De retrospectieve wachttijd toont de gerealiseerde wachttijd tussen advisering en start behandeling van het afgelopen jaar, per zorgpad. Het laat zien -voor de cliënten die momenteel bij de Viersprong in zorg zijn- hoelang zij hebben gewacht totdat hun zorgpad (behandeling) startte.
Deze wachttijd wijkt af van de wachttijd die zichtbaar is op de Vektis website (https://www.vektis.nl/). Dit komt omdat er bij de wachttijd die Vektis toont, geen onderscheid wordt gemaakt tussen de verschillende Viersprong zorgpaden. Bekijk hier het document met Vektis wachttijden.