Let op: U gebruikt Internet Explorer. Voor een optimale weergave en werking adviseren wij een andere browser te gebruiken. Zoals Microsoft Edge (Al aanwezig op uw computer) of Google Chrome.

Cliënten geven ons een

7,8

Wachttijden voor volwassenen (vanaf 18 jaar)

Per 1 juni 2024

Hieronder vindt u onze gemiddelde wachttijden. U kunt onze wachttijden en resultaten ook vergelijken op kiezenindeggz. De precieze wachttijd hangt af van de behandeling die u nodig heeft en de plek waar u die wil volgen. Voor informatie die het best past bij uw situatie kunt u contact opnemen met het Klantburo van de Viersprong.

5 – 20 weken voor een intake

Na uw aanmelding nemen we eerst alle gegevens door. Wij screenen de informatie om te bepalen of we u mogelijk kunnen helpen. Zo ja, dan nodigen we u uit voor 1 of 2 (intake) gesprekken bij de Viersprong. We doen er alles aan om de intake zo snel mogelijk na uw aanmelding te plannen. Houd er echter rekening mee dat de bovenvermelde wachttijd een indicatie is, die mede afhankelijk kan zijn van uw verzekeraar.

16 – 24 weken tot Therapeutisch Psychologisch Onderzoek (TPO)

Een Therapeutisch Psychologisch Onderzoek heeft géén aparte intake. Na aanmelding nodigen we u uit voor het onderzoek. Wachttijden:

  • TPO Amsterdam: 16-20 weken
  • TPO Rotterdam: 20-24 weken
  • TPO Den Bosch: 20-24 weken
  • TPO Bergen op Zoom/Breda: 20-24 weken

0 – 12 maanden tot behandeling

Na de intake kijken we samen met u naar de behandelmogelijkheden. Afhankelijk van de behandeling die u nodig heeft en de plek waar u die wil volgen, kan de wachttijd kort zijn, maar ook oplopen tot een jaar.

Wachttijd behandelingen per locatie

Let op! Voor sommige behandelingen is de wachttijd erg kort. Wees daarom voorzichtig met het inplannen van privé-afspraken die u niet kunt annuleren. Zoals bijvoorbeeld een vakantie.

Zo kort mogelijk

Wij doen ons best om de wachttijden zo kort mogelijk te houden. De Viersprong heeft met alle zorgverzekeraars een contract. In deze contracten staan afspraken over het gespreid toelaten van cliënten. Hierdoor kan de voor u geldende wachttijd afwijken van de inschatting op deze pagina. Uw zorgverzekeraar kan dan helpen met wachtlijstbemiddeling.

Aanmelden en meer informatie

Voor informatie die het best past bij uw situatie kunt u contact opnemen met het Klantburo van de Viersprong.

Meer informatie

Aanmeldwachttijd = de tijd tussen het moment dat aanmelding bij de Viersprong binnenkomt tot het moment dat de cliënt voor een intakegesprek (en/of onderzoeksgesprek) terecht kan. Hier is de verwachte wachttijd weergegeven, niet de historische wachttijd.

Behandelwachttijd = de prospectieve wachttijd = een schatting van de verwachte wachttijd tussen advisering (afsluiting van intake) en start behandeling. Deze wachttijd is afhankelijk van de wens van de cliënt en het specifieke behandelaanbod op de locatie. De behandelwachttijden zijn aan verandering onderhevig: zo kan de wachttijd bijvoorbeeld korter worden wanneer er een nieuwe behandelgroepen wordt gestart of wanneer een cliënt besluit zich terug te trekken en van de wachtlijst afgehaald wordt. Hier is de verwachte wachttijd weergegeven, niet de historische wachttijd.