Let op: U gebruikt Internet Explorer. Voor een optimale weergave en werking adviseren wij een andere browser te gebruiken. Zoals Microsoft Edge (Al aanwezig op uw computer) of Google Chrome.

Cliënten geven ons een

7,8

Kind met gedragsprobleem

Dynamische Interpersoonlijke Therapie jongvolwassenen

Tweedaagse deeltijdbehandeling voor jongvolwassenen in Halsteren

Wat is DIT? 
Dynamische Interpersoonlijke Therapie (DIT) gaat uit van automatische patronen die gedurende ons leven zijn ontstaan. Tijdens de therapie wordt onderzocht hoe deze patronen zijn ontstaan en op welke manier ze je in de weg zitten in je dagelijkse leven. Na drie maanden behandeling wordt er een overzicht van je klachten en patronen gemaakt. Dit is de leidraad voor de verdere behandeling. Als je meer uitgebreide informatie over DIT wilt hebben, lees dan hier verder.

Voor wie is DIT geschikt?
Voor jongvolwassenen tussen de 18 en 23 jaar die vastlopen in hun leven. 

Wat kun je verwachten van het therapieprogramma?
Tijdens de behandeling werken we in groepsverband aan het verminderen van je klachten. Je leert en oefent met groepsgenoten. Je merkt dat je niet alleen staat en steunt elkaar in moeilijke periodes. Deelnemers geven aan de groepstherapie leerzaam en prettig te vinden, maar soms ook spannend. De groepsbehandeling bestaat uit verschillende therapieën zoals psychotherapie, vaktherapie (beweging en beeldend) en sociotherapie. In het therapieprogramma wordt er niet alleen naar jou gekeken, ook vinden er gesprekken plaats met je familie, gezin, partner en/of andere mensen in jouw omgeving.

Praktische informatie

  • De behandeling wordt gegeven in een groene en rustige omgeving op onze locatie in Halsteren.
  • Het therapieprogramma van twaalf maanden vindt plaats op twee dagen per week;
    – dinsdag van 10.30 uur tot 16.45 uur
    – donderdag van 9.30 uur tot 15.45 uur
  • Daarnaast worden er ook individuele afspraken ingepland voor systeemtherapie en sociotherapie. Dit is op andere dagen dan het therapieprogramma.
  • Het is een open groep. Dit betekent dat je kunt instromen als iemand anders afscheid heeft genomen. De groep bestaat uit maximaal negen jongvolwassenen.
  • We vinden het belangrijk dat iedereen zich veilig en prettig voelt in de groep. Daarom hebben we groepsafspraken opgesteld. Deze worden na afronding van de aanmelding met je besproken.

Hoe kun je je aanmelden?
Als je denkt dat deze behandeling bij jou past, kun je contact opnemen met je eigen huisarts. Deze kan zorgen voor een verwijsbrief naar de Viersprong. Er volgt eerst een intake waarbij naar je klachten wordt gekeken en of het DIT deeltijdprogramma jongvolwassenen daarbij past.

Meer informatie
Aarzel niet als je vragen hebt. Alle vragen zijn welkom. Bel naar het Viersprong Klantburo (telefoon 088 – 7656 216) en vraag naar Tamara Nio of Jenneke Rovers van het DIT deeltijdprogramma jongvolwassenen.

Slide 9
Slide 8
Slide 7
Slide 6
Slide 5
Slide 4
Slide 3
Slide 2

Ik wil hulp!