Let op: U gebruikt Internet Explorer. Voor een optimale weergave en werking adviseren wij een andere browser te gebruiken. Zoals Microsoft Edge (Al aanwezig op uw computer) of Google Chrome.

Cliënten geven ons een

7,8

Ambulante behandeling jong volwassenen

Op onze vestigingen in Amsterdam, Rotterdam, Bergen op Zoom en Den Bosch bieden wij een Mentalization Based Treatment (MBT) behandeling voor jong volwassenen en in Halsteren een Dynamische Interpersoonlijke Therapie (DIT) voor jong volwassenen.

Voordat je bij ons in behandeling komt, willen we natuurlijk kennis maken en een goed beeld krijgen van de problematiek die er bij jou speelt. Om die reden kunnen we na je aanmelding nog contact met je zoeken voor aanvullende informatie als voorbereiding op het intake gesprek. 

Tijdens het intakegesprek brengt de intaker met jou de problemen waar je tegenaan loopt verder in kaart en bespreken jullie wat nodig zou zijn om je beter te voelen (je zorgbehoefte). We vragen je om voor dit gesprek (een van) je ouder(s), een broer en/of zus en/of je partner meeneemt. 

Vaak nog voor het intakegesprek, vragen we je een aantal vragenlijsten in te vullen. Dit ondersteunt de diagnostiek. Als het nodig is doen we ook een interview, om je problemen (diagnose) verder in kaart te brengen (SCID = semi-gestructureerd interview DSM). 

Nadat wij alle informatie uit de intake en diagnostiek verzameld hebben en na intern overleg tot een inventarisatie zijn gekomen, volgt het adviesgesprek met jou en ​iemand vanuit het systeem waar jij nu woont: (een van) je ouders, ​een broer of zus of je partner. In het adviesgesprek ontvang je op basis van je zorgbehoefte en diagnose een advies over welke behandeling een oplossing kan bieden voor je problemen. Hierover neem je samen met de intaker een besluit. Als je kiest voor behandeling bij ons, zal de intaker je overdragen aan het betreffende behandelteam. Wanneer je aan de beurt bent, zul je door het behandelteam samen met (een van) je ouders, ​een broer of zus of je partner worden uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. 

Indien de intaker twijfelt over de gestelde indicatie, zal deze een collega consulteren of wordt je situatie besproken in een expert panel. Als de Viersprong de voor jou best passende behandeling niet in huis heeft, geven we je advies en informatie over geschikt behandelaanbod elders. Hiermee ronden wij onze intake, indicatiestelling en diagnostiek af.