Let op: U gebruikt Internet Explorer. Voor een optimale weergave en werking adviseren wij een andere browser te gebruiken. Zoals Microsoft Edge (Al aanwezig op uw computer) of Google Chrome.

Cliënten geven ons een

7,8

Viersprong Academy
Lees voor
Translate

Therapie resistentie, biedt daar maar eens weerstand tegen

Behandelen complexe persoonlijkheidsproblematiek

Symposium Psychodynamische Psychotherapie

vrijdag 24 november 2017

  • 09.30-17.00 uur
  • Halsteren, West-Brabant (op een locatie van GGZ WNB)
  • Accreditatie is aangevraagd bij NVvP, NVP en FGzPt.
  • € 165,- p.p.

Op deze dag willen we u als professional inspireren en meenemen in de (her)waardering van het psychodynamisch gedachtegoed, in haar eigenheid en hoe deze waardevol is voor de behandeling van mensen met complexe persoonlijkheidsproblematiek.

Psychodynamische psychotherapie wordt al 60 jaar toegepast in de Viersprong voor het behandelen van cliënten met complexe persoonlijkheidsproblematiek

In 1957 is de Viersprong gestart, aanvankelijk met als belangrijkste referentiekader de psychodynamische psychotherapie. In de afgelopen 60 jaar zijn er heel wat psychotherapeutische variaties en methodes geïntroduceerd, zowel vanuit het psychodynamisch denken als vanuit andere theoretische stromingen. Toch blijft het psychodynamisch referentiekader actueel en bijzonder toepasbaar. voor het behandelen van cliënten met complexe persoonlijkheidsproblematiek.

Dat blijkt uit de behandelrichtlijnen voor persoonlijkheidsstoornissen, en werd uitgewerkt tot een behandelaanbod binnen de Viersprong met verschillende residentiële, semi-residentiële en ambulante behandelingen in diverse psychodynamische behandelmethodes zoals de Transactionele Analyse (TA), de Intensieve Kortdurende Dynamische Psychotherapie (ISTDP), ambulante psychodynamische psychotherapieën waaronder Dynamische Interpersoonlijke Therapie(DIT).

In dit symposium zoomen deskundigen in op therapieresistentie bij cliënten met cluster C persoonlijkheidsproblematiek:

  • Wat ligt er ten grondslag aan hun “weerstand” tegen verandering?
  • Hoe bepaalt dat ons therapeutisch denken en handelen?
  • Hoe gaan we als therapeuten om met “weerstand” tegen de verandering, tegen de therapie, of tegen ons als therapeuten?

Er wordt een variatie geboden aan lezingen die uw denken kunnen prikkelen, maar ook workshops die u laten zien hoe dit toe te passen is binnen uw eigen instelling aan de hand van specifieke psychodynamische behandelmethodes.

Met de bijdragen van diverse behandelaren van de Viersprong, aangevuld met specialisten van binnen en buiten de Viersprong, brengen wij u een inhoudelijke maar ook heel praktische dag. Aangevuld met de mogelijkheid om accreditatiepunten te verwerven is dit een dag die u niet mag missen!

U vindt meer informatie over de lezingen het de workshops op de website van de Viersprong Academy, waar u zich direct kunt inschrijven.