Let op: U gebruikt Internet Explorer. Voor een optimale weergave en werking adviseren wij een andere browser te gebruiken. Zoals Microsoft Edge (Al aanwezig op uw computer) of Google Chrome.

Cliënten geven ons een

7,8

Lees voor
Translate

MST Substance Abuse voor jongere met een verslavingsprobleem

Multisysteemtherapie bij drugsgebruik? We bieden het aan in West-Brabant.

Het is belangrijk om drugsgebruik bij een jongere snel en effectief aan te pakken vanwege de gevolgen voor de jongere, het gezin en de maatschappij. In oktober 2017 is er daarom bij de Viersprong in West-Brabant een MST Substance Abuse team gestart dat zich specifiek richt op het helpen en behandelen van jongeren met verslavingsproblemen.

Voor wie is MST-Substance Abuse bedoeld?

Een MST-behandeling is bestemd voor jongeren van 12 tot 18 jaar die vanwege ernstig grensoverschrijdend gedrag (dreigen) uit huis geplaatst (te) worden in een justitiële jeugdinrichting. MST-SA (Multi Systeem Therapie – Substance Abuse) richt zich speciaal op de jongeren met verslavingsproblemen. Dit kunnen verslavingen aan langer bekende drugs zoals wiet, hasj en speed zijn. Maar het kan ook gaan om modernere drugs zoals ketamine en GHB. Het hoeft zelfs niet persé te gaan om drugs. Ook bij alcohol- en gameverslavingen biedt MST-SA oplossingen.

Hoe werkt MST-Substance Abuse?

MST-SA wordt net als Multi Systeem Therapie uitgevoerd in de natuurlijke leefomgeving van de jongere. Als helder is geworden welke prikkels bij de jongere werken om het gebruik te verminderen, worden deze effectieve interventies door de ouders ingezet. De MST-therapeut neemt dit niet over maar staat naast het gezin en helpt de ouders om zelf de leiding te nemen. Hoe de behandeling werkt, is te lezen in de folder voor jongeren en hun opvoeders.

MST-SA is ontwikkeld in de Verenigde Staten en is, net als MST, bewezen effectief. In slechts 5 maanden bereiken gezinnen goede resultaten die blijvend zijn. Meer weten? Lees dan verder in de factsheet voor politie, scholen en hulpverleners.  

Locatie: Thuis bij gezinnen in West-Brabant

De Viersprong biedt de MST-SA behandeling thuis aan bij gezinnen in West-Brabant.

Meer informatie of aanmelden voor een MST-SA-behandeling?

Contactpersoon voor overleg of aanmelding is Natalie Bout, supervisor van het MST Substance Abuse team in West-Brabant. Zij is telefonisch bereikbaar via 06-50 60 29 44.

Nadat u telefonisch contact met haar hebt gehad, kunt u het aanmeldformulier invullen. 

 Ik wil een cliënt aanmelden