Let op: U gebruikt Internet Explorer. Voor een optimale weergave en werking adviseren wij een andere browser te gebruiken. Zoals Microsoft Edge (Al aanwezig op uw computer) of Google Chrome.

Cliënten geven ons een

7,8

GGZ hulp voor gezinnen
Lees voor
Translate

Behandeling seksuele gedragsproblemen van een kind: Vanaf april ook in Amsterdam

Seksuele problemen en gedragsproblemen bij kinderen binnen het gezin. Een beladen kwestie, maar gelukkig ook behandelbaar.

Wat als er in het gezin sprake is van seksueel afwijkend gedrag van een kind, gekoppeld aan ‘lastig’ gedrag van dat kind en wellicht ook invloed ervan op broertjes/zusjes? Hoe krijg je het gezin als geheel weer goed functionerend, terwijl je tegelijk het seksuele afwijkende gedrag effectief behandelt? Seksuele problemen van een kind binnen of buiten het gezin zijn behandelbaar, gelukkig

De Viersprong biedt hiervoor MST-PSB aan, vanaf april 2017 ook in Amsterdam.

MST-PSB (problematisch seksueel gedrag) is er voor jongeren van 10 – 17,5 jaar met ernstig seksueel grensoverschrijdend gedrag en daarnaast mogelijk andere gedragsproblemen. Hierdoor dreigt hij of zij uit huis geplaatst te worden. De behandeling richt zich op vermindering van alle risicofactoren in het netwerk van de jongere in samenwerking met gezin, familie, buurt, school en vrienden. Deze specialisatie is ontwikkeld in de Verenigde Staten en is, net als MST, bewezen effectief.

Een MST-PSB behandeling:

  • voorkomt uithuisplaatsing;
  • verbetert het sociale gedrag van de jongere;
  • vermindert het risico op herhaling van het seksueel grensoverschrijdend gedrag;
  • vergroot de veiligheid voor het slachtoffer, de jongere en de samenleving.

Kick-off bijeenkomst

Op woensdag 12 april 2017 kwam Richard Munschy, die deze behandeling in de VS ontwikkeld heeft, naar Nederland voor de kick-off in Amsterdam.

Presentatie door Richard Munschy, Director of Clinical Training and Senior consultant MST Associates.

Wilt u meer weten over deze behandeling of een cliënt aanmelden?

Lees hier meer over MST-PSB en waar in Nederland we deze behandeling nog meer aanbieden.