Let op: U gebruikt Internet Explorer. Voor een optimale weergave en werking adviseren wij een andere browser te gebruiken. Zoals Microsoft Edge (Al aanwezig op uw computer) of Google Chrome.

Cliënten geven ons een

7,8

Lees voor
Translate

Praktische tips voor psychodiagnostiek in Coronatijd

Deze Coronatijd vraagt om flexibiliteit, aanpassingsvermogen en oplettendheid van de behandelaar. In de meeste gevallen zijn face-to-face contacten omgezet naar een andere vorm van contact, zoals videobellen. Juist voor psychodiagnostiek, in sommige gevallen een essentieel onderdeel van de behandeling van een cliënt, is videobellen erg ingewikkeld. Het afnemen van bepaalde psychologische tests met een online vragenlijst, is niet mogelijk.  Op verschillende plekken in de samenleving wordt nagedacht over hoe er invulling gegeven kan worden aan het herpakken van fysieke contacten, uiteraard met inachtneming van 1,5 meter afstand. Wij denken ook weer na over hoe dit, specifiek voor het doen van psychodiagnostiek, mogelijk is.

De Viersprong helpt behandelaren ook in deze tijd waar ze kan. Onze diagnostiek collega’s hebben een aantal praktische tips uitgewerkt, deze zijn te vinden in dit document en bedoeld ter inspiratie! 

Meer weten over diagnostiek en hoe je dit in de praktijk toe kunt passen. Bekijk het aanbod diagnostiek training, zoals de online SCID-5-S en SCID-5-P training, de AMPD training of TPO(-A) training op www.deviersprongacademy.nl