Let op: U gebruikt Internet Explorer. Voor een optimale weergave en werking adviseren wij een andere browser te gebruiken. Zoals Microsoft Edge (Al aanwezig op uw computer) of Google Chrome.

Cliënten geven ons een

7,8

Lees voor
Translate

Online informatie bijeenkomst: Kortdurende Klinische Psychotherapie – Transactionele Analyse

Een gratis online bijeenkomst van De Viersprong op 1 februari 2022 van 15.30 uur tot 17.00 uur.

Tijdens deze bijeenkomst vertellen we graag meer over de behandeling Kortdurende Klinische Psychotherapie – Transactionele Analyse (kkp-ta) bij De Viersprong. 
Lees hieronder voor welke cliënten deze behandeling een oplossing kan bieden.

Transactionele Analyse is een groepsbehandeling voor volwassenen. In de behandeling wordt gewerkt aan de hand van de Transactionele Analyse. Hier staan de verschillende egoposities centraal: Ouder, Volwassene en Kind.

Gedurende de behandeling kijken we naar welke Kindbesluiten er zijn genomen. Vaak zijn dit besluiten die op dat moment hielpen maar op latere leeftijd niet meer helpend zijn, waardoor er geen ruimte meer is om andere ervaringen op te doen.
Het kind op de ladder symboliseert een zelfstandig/ autonoom persoon die los is van oude Kindbesluiten en vrij kan staan zonder zich voortdurend zorgen te hoeven maken. Hij is in verbinding met zichzelf en met de omgeving.
KLIK HIER OM DIRECT AAN TE MELDEN

Ziet u cliënten die:

  • vastlopen in sociale contacten, deze het liefst uit de weg gaan wegens angst voor afwijzing? 
  • vastlopen in werk en er sprake is van een hoge mate van verzuim, omdat ze eventueel bang zijn om door de mand te vallen en niet kunnen voldoen aan de verwachtingen van anderen?
  • tekenen geven dat ze al een lange tijd last hebben van angsten, perfectionisme, telkens hun eigen grenzen voorbij lopen en uitgeput zijn? Of als ze erg bezig zijn met details, lijstjes, regels en ordening. Hierdoor is vaak het afmaken van een taak moeilijk, omdat het niet aan de eigen gestelde eisen kan voldoen.
  • in het gesprek merkbaar wat voorzichtiger en afstandelijker zijn, proberen het de ander naar de zin te maken of conflicten uit de weg te gaan?
  • juist veel bevestiging nodig hebben of waarbij je merkt dat de overtuigingen zeer hardnekkig zijn en invaliderend? Of waarbij er juist voortdurend sprake is van in conflict raken met zichzelf en/of de omgeving.
  • hulp kunnen gebruiken bij het aangaan en onderhouden van contacten/ relaties met anderen, het reguleren van emoties en het doorbreken van minder productieve gedragspatronen en het verkennen van de eigen behoeften en verlangens?

Dan biedt deze vorm van behandeling mogelijk een oplossing. 

Programma
Tijdens de bijeenkomst laten we u kennis maken met de inhoud van de behandeling, voor wie de behandeling geschikt is, de theorie en behandelstructuur en de KKP-TA in praktijk.  Naast de algemene informatie vanuit de regiebehandelaar komt er een cliënt aan het woord die u meeneemt in zijn afgeronde behandeltraject. Een mooi ervaringsverhaal!
Aan het eind heeft u een duidelijk beeld van de KKP-TA en welke cliënten u door kunt verwijzen

De behandeling
Met Transactionele Analyse (TA) wordt het zelfbewustzijn en zelfinzicht vergroot doordat de cliënt leert op een andere manier naar zichzelf te kijken. Zij gaan begrijpen hoe het komt dat ze met hun manier van omgaan met henzelf en andere mensen steeds weer in de problemen komen. Ze leren hoe je dit patroon kunt doorbreken. TA helpt om de eigen kracht, humor en creativiteit weer te gebruiken en autonome beslissingen te nemen.
Meer informatie op de website van De Viersprong.

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door De Viersprong.
Voor meer informatie kunt u terecht bij:
Lissane Pronk 
Lisanne.Pronk@deviersprong.nl 

Inge Marsman
Inge.Marsman@deviersprong.nl

KLIK HIER OM DIRECT AAN TE MELDEN
Graag tot ziens op 1 februari!