Let op: U gebruikt Internet Explorer. Voor een optimale weergave en werking adviseren wij een andere browser te gebruiken. Zoals Microsoft Edge (Al aanwezig op uw computer) of Google Chrome.

Cliënten geven ons een

7,8

gedragsproblemen kind oplossen
Lees voor
Translate

Gedragsproblemen kind oplossen? Word als gezin een sterker team!

Gedragsproblemen kind oplossen? Het kan. Als je als gezin beter met elkaar om leert gaan. En leert om als gezin weer een sterker team te worden.

Valt jouw kind uit op de middelbare school, of dreigt dit te gebeuren? Is jouw kind verbaal of fysiek agressief of laat hij/zij andere zorgelijke ontwikkelingen zien? Hebben jullie als gezin veel ruzie met elkaar? Dan weet je dat er met je kind en in jullie gezin echt wat aan de hand is.

Het gedrag  van je kind is in veel gevallen namelijk te verklaren doordat je als gezin -vaak onbewust- niet het beste uit elkaar haalt. Zo kun je als gezin vastlopen  in patronen en gewoonten waardoor problemen niet opgelost raken. Hierdoor kom je als ouders  klem te zitten. Maar ook je kind komt klem te zitten en maakt daarom soms verkeerde keuzes. Het kan zelfs zo zijn dat je kind daardoor uit huis geplaatst moet worden.

Nu het goede nieuws:
Er is een gezinsbehandeling die helpt: Functional Family Therapy (FFT).

Bij FFT zie je als gezin één keer per week  (als het nodig is twee keer in de week, dat is meestal als de behandeling net begonnen is) een therapeut op een polikliniek van de Viersprong in Rotterdam, Breda of Den Bosch. In uitzonderlijke gevallen kan de therapie ook thuis plaatsvinden. De behandeling duurt 5 maanden.

 “De wanhoop is vaak zo groot dat gezinnen alleen nog communiceren door het hebben van conflicten. FFT laat hen opnieuw kennis maken met eigen krachten en geeft ruimte voor hoop en verbinding”

(Nikki de Nijs, FFT supervisor)

Wat zijn de resultaten van deze gezinsbehandeling?

Door Functional FamilyTherapy kan je gezin weer beter met problemen omgaan, gaat je kind weer naar school en zijn er minder problemen buitenshuis. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat door FFT de kans op herhaling van de problemen sterk vermindert, het gezin beter gaat functioneren en uithuisplaatsingen voorkomen kunnen worden. Je kunt de gedragsproblemen van je kind zo dus voor een groot deel oplossen.

Voor wie is FFT geschikt?

Een FFT-behandeling is geschikt voor jongeren van 12 tot 18 jaar, met een mogelijke uitloop naar 23 jaar, die opgroeien in een gezin. Ook is FFT mogelijk als je kind na een residentiële plaatsing weer thuis komt wonen.

Lees hier meer over deze behandeling.

Hoe snel kunnen we terecht?

Bij de Viersprong in Breda en Rotterdam kan een FFT-behandeling direct na intake starten. Bij de Viersprong in Den Bosch is er een korte wachttijd.

Ik wil hulp