Let op: U gebruikt Internet Explorer. Voor een optimale weergave en werking adviseren wij een andere browser te gebruiken. Zoals Microsoft Edge (Al aanwezig op uw computer) of Google Chrome.

Cliënten geven ons een

7,8

Lastige Puber helpen met ThuisBest
Lees voor
Translate

Een lastige puber hoort ook thuis te wonen … altijd?

Je eigen kind … het lijkt soms wel een puber die het verkeerde pad opgaat

Hoe lastig een kind ook soms kan zijn: als ouder wil je het liefst dat het kind thuis woont. Zelfs als je je wel eens zorgen maakt of jouw kind niet het pad van de criminaliteit op gaat.
Maar soms lukt thuis wonen even niet omdat de verhouding tussen ouder(s) en kind tijdelijk verstoord is geraakt. Daarvoor bestaat het Thuis Best zorgtraject.

Het zorgtraject ThuisBest combineert een MST behandeling met een korte uithuisplaatsing van het kind.
Op systemische manier krijgen zowel het kind als de ouders hulp en sturing. Vanaf dag 1 van de uithuisplaatsing wordt gewerkt aan terugkeer van het kind naar huis. Dankzij ThuisBest komt de positieve vibe bij het gezin terug, ondanks dat er heel wat aan de hand kan zijn.

ThuisBest is voor jongeren van 12 tot 18 jaar met ernstig antisociaal of schadelijk gedrag van henzelf en/of hun omgeving. Zowel op straat, school en in het gezin. De jongere moet een machtiging gesloten jeugdzorg hebben.

Op de website van het NJI staat ThuisBest verder beschreven.
Je kunt ook de website van ThuisBest hier bekijken.