Let op: U gebruikt Internet Explorer. Voor een optimale weergave en werking adviseren wij een andere browser te gebruiken. Zoals Microsoft Edge (Al aanwezig op uw computer) of Google Chrome.

Cliënten geven ons een

7,8

CQ-index

Digitale kennismaking met de nieuwe behandeling MST-ID in de regio Rijnmond

Onze twee digitale kennismakingsbijeenkomsten op 19 november en 24 november in Rotterdam.

Uitleg over onze effectieve hulp aan multiproblemgezinnen waarin sprake is van een lichte verstandelijke beperking bij kind en/of ouder(s)

De Viersprong behandelt al geruime tijd (sinds 2004) jongeren met (ernstige) gedragsproblemen door middel van Multisysteem Therapie (MST). De vraag naar een intensief aanbod voor jongeren en/of ouders met een licht verstandelijke beperking komt al een langere tijd naar voren. Sinds 2014 is hiervoor MST-ID (Multisysteem Therapie – Intellectual Disability) opgestart. Sinds de zomer van 2020 is MST-ID ook beschikbaar bij de Viersprong in regio Rijnmond.

MST-ID werkt met gezinnen waarbij sprake is van een licht verstandelijke beperking bij de ouder en/of jongere (IQ tussen 50 en 85). MST-ID gaat uit van de basisprincipes van MST, maar heeft een aantal aanpassingen. Door onder anderen vereenvoudigd taalgebruik, het toepassen van beeldtaal, intensievere contacten en herhaling kan de therapie worden afgestemd op de intellectuele vermogens van de doelgroep. MST-ID wordt net als MST uitgevoerd in de natuurlijke leefomgeving van de jongere, dat wil zeggen thuis, op school en in vrije tijd.

Maakt ons aanbod u nieuwsgierig, denkt u direct aan cliënten binnen uw caseload? Op donderdag 19 november en dinsdag 24 november organiseert het MST-ID-team van de Viersprong Rotterdam een digitale presentatie om meer uitleg te geven over deze behandeling. U ontmoet dan direct het team dat zich met veel enthousiasme inzet voor de gezinnen.
U kunt zich aanmelden met onderstaande formulier. De bijeenkomsten worden digitaal georganiseerd. U ontvangt 2 dagen voor start van de digitale presentatie een uitnodigingslink via de e-mail.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met organisator Brenda Hedemann, MST-ID supervisor regio Rijnmond (06 116 026 77 en Brenda.Hedemann@deviersprong.nl).