Let op: U gebruikt Internet Explorer. Voor een optimale weergave en werking adviseren wij een andere browser te gebruiken. Zoals Microsoft Edge (Al aanwezig op uw computer) of Google Chrome.

Cliënten geven ons een

7,8

De Viersprong neemt TOPGGz-keurmerken in ontvangst

Vanmiddag namen Hester den Hartog en Walter Franken, samen raad van bestuur van de Viersprong, het TOPGGz-keurmerk in ontvangst voor de afdelingen Persoonlijkheidsstoornissen bij volwassenen en Persoonlijkheidsstoornissen bij jongeren. Monique van Bueren van de Stichting Topklinische GGz reikte de keurmerken uit tijdens haar deelname aan het TOPGGz mini-symposium van de Viersprong.

Opnieuw 4 jaar volledig TOPGGz gecertificeerd

De Viersprong is door de uitreiking van de keurmerken opnieuw volledig TOPGGz-gecertificeerd voor de doelgroep persoonlijkheidsstoornissen. Namelijk bij afdeling volwassenen én de afdeling jongeren. Beide afdelingen hadden het keurmerk al. Het keurmerk werd voor een nieuwe periode van vier jaar verlengd na een reguliere hervisitatie.

Trots op de organisatie

De raad van bestuur is trots dat haar organisatie het TOPGGz-keurmerk mag blijven voeren. “Het TOPGGz-keurmerk is een bewijs van kwaliteit en bevlogenheid waar we samen hard aan werken. Wij als bestuur mogen de keurmerken in ontvangst nemen en delen onze trots met heel de organisatie. Al onze medewerkers sámen, zowel zorginhoudelijk als staf, maken dat we TOPGGz werk afleveren”, zegt Hester den Hartog.

De Viersprong vierde de nieuwe keurmerken vanmiddag met een mini-symposium voor en door medewerkers dat laat zien wat de Viersprong TOPGGz maakt. Met presentaties over onderzoek en ontwikkeling binnen de Viersprong en een toelichting op innovatieve behandelingen besproken bij jongeren (MST-Intelectual Disability) en bij volwassenen (blended Dynamische Interpersoonlijke Therapie).

TOPGGz garandeert hoogwaardige kwaliteit

Sommige cliënten hebben een hoogspecialistisch zorgaanbod nodig. Bijvoorbeeld omdat de psychische problemen zeer ernstig, complex of zeldzaam zijn en/of omdat er onvoldoende resultaat is van een behandeling in de specialistische ggz. Niet elke ggz-instelling biedt dat hoogspecialistische aanbod. Dat maakt het vinden van de juiste weg niet altijd makkelijk. Daarom is er het TOPGGz-keurmerk. Dat laat zien waar cliënten (en hun naasten en doorverwijzers) voor hoogspecialistische diagnostiek en behandeling terecht kunnen. TOPGGz kent het keurmerk toe aan topklinische afdelingen die kunnen aantonen dat zij zeer gespecialiseerde patiëntenzorg combineren met het ontwikkelen van nieuwe behandelmethoden, wetenschappelijk onderzoek en structurele kennisoverdracht.