Let op: U gebruikt Internet Explorer. Voor een optimale weergave en werking adviseren wij een andere browser te gebruiken. Zoals Microsoft Edge (Al aanwezig op uw computer) of Google Chrome.

Cliënten geven ons een

7,8

Lees voor
Translate

Toewerken naar een Psychodiagnostisch Expertise Centrum

Bij de Viersprong onderzoeken we continu of er nog beter passende en effectievere behandelmogelijkheden zijn. Om cliënten de juiste zorg, op het juiste moment, op de juiste plaats en voor de juiste duur te bieden. Dat is belangrijk. Adequate (psycho)diagnostiek, met focus op de mens als geheel, is dus van belang om zo snel mogelijk de juiste diagnose en behandeladvies te geven.

Moderne vormen van diagnostiek

Daarom werken we in Breda toe naar de oprichting van een state-of-the-art psychodiagnostisch expertise centrum, waar we eerder risicoprofielen herkennen en beter kunnen indiceren wie wat nodig heeft. Naast nieuwe moderne vormen van psychodiagnostiek, werken we met een intakestraat waardoor cliënten binnen één week horen wat hun diagnose, indicatie en behandeladvies is.

Eind dit jaar promoveert Laura Weekers op het inzetten van het Alternative Model of Personality Disorder (AMPD) in de klinische praktijk. Dit model geeft meer ruimte voor het beschrijven van zowel de probleemgebieden als de veerkracht van een cliënt. Nu de onderzoeksfase achter te rug, starten we met de implementatie. We willen dit model verder uitrollen en inzetten in de klinische praktijk

Een andere manier van psychodiagnostiek die hierbij aansluit, is het Therapeutisch Psychologisch Onderzoek (TPO). De tijd is rijp om nieuwe adaptaties verder te onderzoeken. Hoe zou TPO eruit kunnen zien bij een second opinion of bij kortere en/of langere varianten?

Tot slot willen we meewerken aan wetenschappelijk onderzoek naar nieuwe testen, normeringen en nieuwe psychodiagnostische visies.

Meer weten

Meer weten over onze aanpak en de diagnostische innovaties?

Neem dan contact op met Anneke van Doorn, zorgmanager centraal intake team:
E-mail: anneke.van.doorn@deviersprong.nl
Mobiel: 06-27 14 52 51

Werken in het psychodiagnostisch expertisecentrum?