Let op: U gebruikt Internet Explorer. Voor een optimale weergave en werking adviseren wij een andere browser te gebruiken. Zoals Microsoft Edge (Al aanwezig op uw computer) of Google Chrome.

Cliënten geven ons een

7,8

MBT-early versus treatment as usual

Onderzoeksteam:
Melissa Remeeus (promovenda), Ron Scholte (promoter), Patrick Luyten (promoter), Joost Hutsebaut (co-promotor), Dineke Feenstra (co-promotor) 

Deze studie wordt uitgevoerd in samenwerking met GGz-Breburg (Tilburg/ Breda).  

Startjaar: 2018

Contactpersoon:
Melissa Remeeus (melissa.remeeus@deviersprong.nl 

Samenvatting:
Een borderline persoonlijkheidsstoornis (BPS) is een ernstige aandoening, die zich vaak begint te manifesteren tijdens de puberteit. Nagenoeg alle ernstige en chronische ziektes een aandoeningen kunnen effectiever en goedkoper behandeld worden wanneer ze in een vroeg stadium van de ontwikkeling worden gedetecteerd en behandeld. MBT-early is een vroege-interventieprogramma voor jongeren in een vroeg stadium van BPS. Deze studie wil onderzoeken hoe effectief MBT-early is, ten opzichte van reguliere psychotherapie, voor jongeren met kenmerken van BPS. Daarnaast wil deze studie de kosteneffectiviteit van MBT-early onderzoeken.    

Publicaties:
Hutsebaut, J., Feenstra, D., Keur, E., Schäfer, B., & Bales, D. (2017). Tijdig herkennen en behandelen van borderline problematiek bij jongeren met MBT-earlyTijdschrift voor Psychotherapie, 43, 330-344. 

Kijk voor meer informatie op www.deviersprong.nl/onderzoek-mbt-early

<- Onderzoek