Let op: U gebruikt Internet Explorer. Voor een optimale weergave en werking adviseren wij een andere browser te gebruiken. Zoals Microsoft Edge (Al aanwezig op uw computer) of Google Chrome.

Cliënten geven ons een

7,8

Lees voor
Translate

Start psychodiagnostisch expertisecentrum Breda

Dit najaar startte in Breda een nieuwe en overkoepelende aanpak voor diagnostiek binnen de Viersprong. Dit psychodiagnostisch expertisecentrum combineert directe cliëntenzorg met innovatie van psychodiagnostiek. Zodat cliënten en medewerkers overal binnen de Viersprong profiteren van de nieuwste diagnostische kennis. Daarbij kunnen zij kiezen voor een intaketraject met een korte doorlooptijd, dat binnen een week een diagnose, indicatie en advies oplevert.

Betere cliëntenzorg, dichtbij èn centraal

Tot nu toe bood de Viersprong intake en diagnose vanuit vijf verschillende regio’s: Amsterdam, Rotterdam, Den Bosch, Bergen op Zoom en Halsteren. Het nieuwe expertisecentrum in Breda gaat de kennis uit al deze locaties verbinden. Mensen met complexe hulpvragen over persoonlijkheid of gedrag krijgen voortaan de keuze tussen een gebruikelijke intake dicht bij huis of een intaketraject met een korte doorlooptijd op de centrale locatie in Breda. In beide situaties kijken diagnostiekmedewerkers samen met de cliënt, verwijzer en partners/familie hoe zij met de best passende klinische meetinstrumenten, methoden en technieken tot één overkoepelend rapport met antwoorden en advies komen. Volwassenen in de regio West-Brabant kunnen dankzij de opening van het centrum voortaan ook in Breda terecht voor Therapeutisch Psychologisch onderzoek.

Brede ontwikkeling psychodiagnostiek

Het nieuwe expertisecentrum in Breda combineert een basisteam van vaste medewerkers met collega’s van verschillende locaties. Zo kunnen diagnostiekmedewerkers in de Viersprong zich op alle locaties verder ontwikkelen, kennis met elkaar delen en over de grenzen van hun regio meedenken in specifieke casuïstiek.

Nieuwe diagnostiekmedewerkers krijgen in Breda een volwaardig inwerkprogramma en leren daarbij van de meest gespecialiseerde experts uit de TOPGGz-organisatie. Bestaande diagnostiekmedewerkers kunnen zich in Breda steeds weer bijscholen volgens de nieuwste ontwikkelingen. Dat komt doordat het expertisecentrum zich richt op verdieping en innovatie van psychodiagnostiek. De versnelde intake is hierin een eerste stap. Verdere verdieping en innovatie is nog in ontwikkeling en krijgt in het tweede kwartaal van 2024 vorm.