Cliënten geven ons een
7,6
CQ-index

Intensive Short Term Dynamic Psychotherapy (ISTDP)

Intensive Short Term Dynamic Psychotherapy, wat is het?

ISTDP is geschikt voor mensen die zijn vastgelopen in hun leven

Misschien herken je je hierin? Zowel thuis als in de familie- en vriendenkring lopen je relaties vast of gaan verloren. Op het werk verlopen contacten moeizaam, je raakt geïsoleerd of meldt je regelmatig ziek. Je voelt je vaak depressief, lusteloos, gespannen of hebt last van vage, onbegrepen lichamelijke klachten.

Je hebt je verlaten gevoeld, belangrijke mensen verloren of andere pijnlijke ervaringen gehad. In het gezin waar je vandaan komt heb je misschien te maken gehad met conflicten. Hierdoor hebt je een diep verankerde angst voor intimiteit en nabijheid. Je hebt het idee dat je dit niet kunt veranderen.

Wat is deze therapie en hoe kunnen we je ermee helpen?

De manier waarop je de wereld om je heen waarneemt, ervaart en hoe je erop reageert, is gevormd door een combinatie van genetische aanleg en levenservaringen. In de ISTDP-behandeling leer je de mechanismen herkennen waarmee je je eigen gevoelens vermijdt. Samen met de behandelaars ga je op zoek naar de verbanden van je problemen en klachten met je levensgeschiedenis, en hoe je de problemen in stand houdt.

De behandeling bestaat uit groepspsychotherapie, individuele therapie in de groep, verschillende vaktherapieën (zoals bewegingstherapie, boogschieten en beeldende therapie) en sociotherapie. De behandelgroep bestaat uit maximaal 9 patiënten.

Intensive Short Term Dynamic Psychotherapy is ontwikkeld door de Canadese psychiater Habib Davanloo.

Wat bereik je met Intensive Short Term Dynamic Psychotherapy?

Door ISTDP leer je om je oude bescherming tegen pijn op te geven en je angst voor onderliggende gevoelens te overwinnen. Je leert om niet langer verstoppertje te spelen en om jezelf niet meer zo op je kop te geven. In plaats van vermijden en vluchten wordt je uitgenodigd om stil te staan bij je angsten en deze te leren gebruiken als hulpmiddel om naar je gevoelens te kunnen kijken.

Mensen zijn boos, bang, blij, of bedroefd, maar wijzen dat heel vaak af bij zichzelf. In plaats van jezelf daarvoor af te straffen, leer je bij de ISTDP weer om van jezelf te houden en andere mensen dichtbij te laten komen, zodat ze je echt kunnen leren kennen.

“Vóór mijn ISTDP-behandeling was ik 100% arbeidsongeschikt. Ik heb nu weer een volwaardige baan zonder enige vorm van behandeling of hulp van derden of medicijnen”
Lees hier de ervaringen van een cliënt die de ISTDP-behandeling deed

Dosering en behandelduur ISTDP

Wij bieden ISTDP aan in een 3-daagse deeltijdbehandeling op dinsdag, woensdag en donderdag. De behandeling duurt maximaal 9 maanden.

Op welke Viersprong vestiging bieden wij ISTDP aan?

Wij bieden deze behandeling aan vanuit:

Cliënt tevredenheid

Gemiddeld rapportcijfer 2016 door cliënten gegeven: 7.2. 

Ik wil hulp!