Let op: U gebruikt Internet Explorer. Voor een optimale weergave en werking adviseren wij een andere browser te gebruiken. Zoals Microsoft Edge (Al aanwezig op uw computer) of Google Chrome.

Cliënten geven ons een

7,8

Lees voor
Translate

Klinisch psycholoog/psychotherapeut Maaike Smits wint Pieter Boeke Prijs

In juli 2023 is onze klinisch psycholoog/psychotherapeut Maaike Smits uitgeroepen als winnaar van de Pieter Boeke prijs. Haar proefschrift ‘The Impact of Treatment Intensity on Mentalization-Based Treatment for Borderline Personality Disorder’ is unaniem gekozen tot meest excellente proefschrift. Een prachtige kroon op het werk dat bijdraagt aan het verder ontwikkelen van MBT behandelingen en cliënten helpt ontwikkelen en groeien tot wat ze optimaal kunnen zijn.

Meer cliënten effectief behandelen

Door in te zetten op lager intensieve behandelprogramma’s kan effectieve behandeling voor méér cliënten met een borderline persoonlijkheidsstoornis toegankelijk worden gemaakt. Dat is de belangrijkste conclusie uit haar onderzoek.

Beste proefschrift in twee jaar

De Pieter Boeke Prijs wordt tweejaarlijks uitgereikt door Opleidingsinstituut PPO in samenwerking met de Pieter Boeke Foundation voor het beste proefschrift op het gebied van psychotherapie van de afgelopen twee jaar. Maaike laat negen andere genomineerden achter zich.

Prijsuitreiking 6 november

De uitreiking van de Pieter Boeke Prijs zal plaatsvinden voorafgaand aan de jaarlijkse Pieter Boeke Lezing op 6 november 2023 in het Academiegebouw van de Rijksuniversiteit Groningen.