Let op: U gebruikt Internet Explorer. Voor een optimale weergave en werking adviseren wij een andere browser te gebruiken. Zoals Microsoft Edge (Al aanwezig op uw computer) of Google Chrome.

Cliënten geven ons een

7,8

Foto MST-PSB sexting teenager
Lees voor
Translate

Verhaal van een moeder die haar dochter wil beschermen tegen sexting

Ik ben een alleenstaande moeder en samen met mijn zoon en dochter heb ik heel wat doorgemaakt. Eindelijk heb ik werk gevonden en in ons nieuwe huis probeer ik de rust te krijgen die we zo nodig hebben. Het is hard werken, want met mijn dochter gaat het niet zo goed. Mijn instinct zegt dat er van alles gaande is, maar ik kom er maar niet achter wat. Ze is vaak weg zonder dat ik weet waar ze is, ze zit voortdurend op haar telefoon en soms bellen er jongens en meiden die ik niet ken. Ik probeer uit alle macht informatie van haar te krijgen, maar dan krijgen we alleen maar meer ruzie. Dan hoor ik via via dat er naaktfoto’s rondgaan van onze dochter, sexting dus. Dit geeft alleen maar meer zorgen en ik ben bang dat ze in handen van een loverboy is gevallen. Als ik besef dat het zo niet langer kan, bespreek ik het met mijn huisarts en worden we doorgestuurd naar MST-PSB van De Viersprong.

We kunnen vrij snel starten met therapie en eigenlijk had ik verwacht dat de therapeut met mijn dochter aan de slag zou gaan. Aangezien ik de moeder ben en het weer moet oppakken als hulpverlening weg is, starten we met een plan die ervoor moet zorgen dat ik meer grip krijg op mijn dochter. Ik vind dat lastig, want het betekent in eerste instantie dat ik nog meer op mijn bordje krijg. Maar al snel merk ik dat het wel werkt en dat ze vaker thuis is. We hebben het in de therapie over de manier waarop we met elkaar omgaan en hoe het komt dat mijn dochter zoveel bezig is met seks, jongens en aandacht vragen. Ik leer met haar hierover te praten, maar ook om duidelijke regels en afspraken neer te zetten. We doen een soort spel over hoe je je seksuele grenzen bewaakt en wat wel en niet kan en mag. Zelfs  mijn zoon doet mee. Persoonlijk vind ik het het aller moeilijkst om hulp vragen te vragen bij de situatie waarin wij nu zitten. Eigenlijk ben ik gewend om alles alleen te doen en weten mijn zus en mijn beste vriend niet zo goed wat er aan de hand is met mijn dochter. Omdat het mij helpt om hierover te praten, vertel ik hen stapje voor stapje, met de hulp van de therapeut, wat er thuis speelt. Mijn angst dat ze mij het kwalijk nemen klopt natuurlijk niet, dat wist ik achteraf wel, maar toch is het moeilijk. Ze willen mij juist helpen en eigenlijk vind ik het wel fijn, want op dagen dat ik werk is mijn dochter nu bij haar tante en hoef ik mij geen zorgen te maken dat ze wegloopt.  Mijn dochter is best veel veranderd, maar ik nog meer. Omdat er meer duidelijkheid is, durf ik haar steeds meer te vertrouwen. Er is meer rust gekomen in huis en we kunnen eindelijk gaan leven in plaats van óverleven.

Meer weten over de MST-PSB behandeling?
Lees dan hier verder.