Let op: U gebruikt Internet Explorer. Voor een optimale weergave en werking adviseren wij een andere browser te gebruiken. Zoals Microsoft Edge (Al aanwezig op uw computer) of Google Chrome.

Cliënten geven ons een

7,8

Korte opname
Lees voor
Translate

“Met deze korte opname heb ik vijf jaar psychotherapie in drie maanden kunnen doen”

Korte opnames lijken misschien niet altijd praktisch bij het hebben van werk of een gezin, maar zijn wel zeer effectief en doelmatig bij het doorbreken van vastzittende patronen bij een cliënt.

Kortdurende klinische psychotherapie (KKP) leidt sneller tot grote en duurzame verbetering. Dat heeft het proefschrift van Eva K. Horn (KKP effectief en doelmatig)  uitgewezen. De korte opname kan de oplossing betekenen voor volwassenen die door angst en vermijding vastlopen in vriendschappen, relaties en werk.

De korte opname heeft als voordeel dat problemen en klachten nu eens echt grondig worden aangepakt

Bij klinische behandelingen wordt soms het nadeel genoemd dat cliënten een tijd van huis zijn (twee keer 6 weken in het geval van KKP). Echter, om bestaande starre en rigide patronen te kunnen doorbreken is echter vaak een hoge intensiteit van behandeling nodig.

Onze ervaring leert dat cliënten de korte opname uiteindelijk niet als nadeel ervaren omdat hun problemen en klachten nu eens echt grondig worden aangepakt. Veel cliënten hebben eerdere behandelingen ondergaan, die echter onvoldoende intensief en effectief bleken te zijn. Bovendien blijkt dat na de korte opname  deze cliënten zowel thuis als op hun werk veel beter functioneren.

“Mijn behandeling bij de Viersprong is het zwaarste én beste wat ik in mijn leven heb gedaan…Met deze behandeling heb ik vijf jaar psychotherapie in drie maanden kunnen doen.”

Lees hier de ervaringen van een cliënte die de TA klinisch (KKP) deed

Heeft u als verwijzer te maken met een volwassen cliënt die duurzaam angstig en teruggetrokken is en steeds weer vastloopt? En zoekt u een effectieve behandeling? Lees dan hier verder.

Heeft u als verwijzer te maken met een jeugdige cliënt (<18) die duurzaam angstig en teruggetrokken is en steeds weer vastloopt? En zoekt u een effectieve behandeling? Lees dan hier verder.