Let op: U gebruikt Internet Explorer. Voor een optimale weergave en werking adviseren wij een andere browser te gebruiken. Zoals Microsoft Edge (Al aanwezig op uw computer) of Google Chrome.

Cliënten geven ons een

7,8

GGD Amsterdam over behandeling jongeren met problematisch seksueel gedrag
Lees voor
Translate

GGD Amsterdam over behandeling jongeren met problematisch seksueel gedrag

De GGD Amsterdam heeft in het blad inZicht van juli 2017 beschreven hoe MST-PSB als nieuwe behandeling in Amsterdam werkt.

MST-PSB als behandeling voor jongeren in Amsterdam met ernstig seksueel grensoverschrijdend gedrag

Zo wordt beschreven dat MST-PSB een intensieve gezinsbehandeling is die 5-7 maanden duurt. De behandeling is bedoeld voor jongeren die ernstig seksueel grensoverschrijdend gedrag vertonen en daarnaast mogelijk andere gedragsproblemen hebben. Door het hele gezin te behandelen, wordt een langdurige gedragsverandering bij zowel de jongere zelf als de overige gezinsleden bereikt.

Om wat voor jongeren gaat het?

Het gaat om jongeren met  ernstig seksueel grensoverschrijdend gedrag. Sommige jongeren zijn met justitie in aanraking geweest en het kan ook gaan om meisjes die zich in het loverboy-circuit bevinden. De jongeren zijn tussen de 10 en 17.5 jaar oud.

Zijn deze jongeren eigenlijk wel gemotiveerd om behandeld te worden?

De meeste jongeren zijn bepaald niet gemotiveerd voor deze behandeling. Zij schamen zich voor wat ze gedaan hebben of voelen zich schuldig. Bovendien levert het bekennen van seksueel grensoverschrijdend gedrag vaak straf op.

Heeft een behandeling met een niet gemotiveerde jongere dan wel kans van slagen?

Ja, toch lukt het vaak om de jongere succesvol te behandelen. Het belangrijkst is dat de ouders gemotiveerd zijn om de problemen aan te pakken. Wij ondersteunen de ouders daarbij. Het mooie van deze behandeling is juist dat wanneer je het kind binnen het eigen gezin behandelt, het hele gezin zich mee-ontwikkelt. De verandering die een kind doormaakt is niet ergens anders gebeurd.

Hoe begint de MST-PSB behandeling?

De behandelaar maakt altijd eerst een analyse van de situatie. Daarbij hoort ook een veiligheidsplan op basis van wat er precies is gebeurd. We zijn gespecialiseerd in het opstellen van strakke veiligheidsplannen met het gezin. Dat kan vrij ver gaan, bijvoorbeeld dat broer en zus niet meer zonder toezicht samen in 1 ruimte mogen zijn.

Waar vind ik meer informatie over deze behandeling?

In deze PDF kun je de volledige brochure lezen.
Ook kun je hier verder lezen over MST-PSB op de Viersprong website.