Lees voor
Translate

Wat kost mijn traject (vanaf 18 jaar)?

Wanneer u zich aanmeldt bij de Viersprong is het niet meteen duidelijk hoe uw behandeling er uit gaat zien of hoelang de behandeling gaat duren. Vooraf is daarom meestal niet bekend hoeveel uw behandeling in totaal gaat kosten. Wel is het zo dat de kosten van uw intake, onderzoek en behandeling bij de Viersprong worden vergoed uit het basispakket van uw zorgverzekering. Daarom controleren we bij aanmelding of u verzekerd bentDe Viersprong brengt de kosten voor uw zorg rechtstreeks in rekening bij uw zorgverzekeraar, ongeacht of u een natura-of restitutiepolis hebt afgesloten.  

Lees hier meer over op deze pagina.

U vindt daar ook veelgestelde vragen en antwoorden m.b.t. het Zorgprestatiemodel, waardoor de bekostiging van de zorg m.i.v. 1 janauri 2022 gaat veranderen.  

 

Lees voor
Translate

Wat kost een behandeling voor kinderen en jongeren onder de 18 jaar?

De gemeente betaalt de behandeling

De gemeente betaalt voor de behandeling van kinderen en jongeren (< 18 jaar). Het gaat dan om de gemeente waar het kind officieel woont en ingeschreven is. Wij controleren na aanmelding of de Viersprong een contract heeft met de gemeente voor de gevraagde zorg. U betaalt dus geen eigen bijdrage voor hulp aan kinderen en jongeren. De gemeente kan u vertellen, of zij reiskosten voor de behandeling vergoed.

Als uw kind 18 jaar wordt

Vanaf 18 jaar gelden de regels voor volwassenen. Ook als uw kind al voor de 18e verjaardag in behandeling is. Wat betekent dat voor de kosten? Vanaf de 18e verjaardag vergoed het basispakket van de zorgverzekering de zorgkosten van uw volwassen kind. Uw kind krijgt alleen een rekening voor de kosten van het eigen risico. Hoeveel dat is, hangt af van uw persoonlijke situatie. Zie: Wat kost mijn behandeling?

Zorgverzekeraars berekenen vaak hoeveel maanden het eigen risico geldt in het jaar dat uw kind 18 wordt. Kijk op de website van uw zorgverzekeraar wat dit voor u betekent.