Let op: U gebruikt Internet Explorer. Voor een optimale weergave en werking adviseren wij een andere browser te gebruiken. Zoals Microsoft Edge (Al aanwezig op uw computer) of Google Chrome.

Cliënten geven ons een

7,8

CQ-index
Lees voor
Translate

Research, development & education (RD&E)

Doel / missie de Viersprong:

Een perspectief op een beter leven voor mensen met ernstige problemen in hun persoonlijkheid, gedrag en gezin of bij wie problemen dreigen te ontstaan. Als hoogspecialistische ggz-instelling bieden we cliënten en hun naasten oplossingen die echt werken en hen sterker maken.

De Viersprong gaat verder dan anderen om bij de cliënt een duurzaam behandelresultaat te bereiken. Door energie te steken in wetenschappelijk onderzoek ontwikkelen en verbeteren we onze behandelingen voortdurend. We delen die kennis met anderen, zodat meer mensen in Nederland een betere behandeling krijgen. We leren cliënten en hun naasten de problemen te voorkomen, op te lossen of hanteerbaar te maken, zodat zij een perspectief op een beter leven krijgen.

Research, development & education (RD&E):

De Viersprong stelt zich als doel om behandelvormen structureel te onderzoeken en om kennis te verspreiden. Binnen de Viersprong vallen deze taken onder de afdeling Research, Development & Education (RD&E).

De afdeling RD&E is ingericht in de productlijnen Diagnostiek, Mentalization Based Treatment (MBT), Psychodynamische Psychotherapie, Schematherapie en Systeeminterventies.

Binnen een productlijn zijn er verschillende resultaatgebieden, waaronder productontwikkeling, kwaliteitsbevordering, consultatie/ advies (extern), kennisoverdracht en wetenschappelijk onderzoek. Dit laatste resultaatgebied (wetenschappelijk onderzoek) valt voor alle productlijnen in de onderzoekslijn. Deze valt onder de verantwoordelijkheid van de Principal Investigator (PI), die nauw samenwerkt met de hoogleraar die aan de onderzoekslijn verbonden is. De resultaatgebieden als productontwikkeling, kwaliteitsbevordering en kennisoverdracht vallen onder de specialismeleider.

Onder research vallen de onderzoekers en principal investigators

Klik hier om meer over wetenschappelijk onderzoek te lezen

Klik hier om naar de publicaties te gaan
Onder development vallen de specialismeleiders

Klik hier om meer over productontwikkeling, kwaliteitsborging en consultatie/advies te lezen
Onder education vallen de Viersprong Academy en MBT Nederland

Klik hier om meer over de Viersprong Academy (VSA) te lezen

Klik hier om meer over MBT Nederland te lezen