Let op: U gebruikt Internet Explorer. Voor een optimale weergave en werking adviseren wij een andere browser te gebruiken. Zoals Microsoft Edge (Al aanwezig op uw computer) of Google Chrome.

Cliënten geven ons een

7,8

Lees voor
Translate

Inge van Laer, Hilde de Saeger en Maarten VanHoyland winnen de Rorschach Literature Award!

Inge van Laer (gezondheidszorgpsycholoog bij de Viersprong) schreef samen met Hilde de Saeger (specialismeleider diagnostiek bij de Viersprong) en Maarten VanHoyland het winnende artikel: Implementation of the Rorschach in an evidence-based setting: A sisyphean task?! Klik hier om het te lezen. Het artikel is geschreven voor mensen die geïnteresseerd zijn in de Rorschach en de implementatie hiervan, maar mogelijk ook om handvaten te hebben omtrent hoe nieuwe zaken te implementeren wanneer er vooroordelen over bestaan.Inge: “Het artikel gaat over hoe wij de Rorschach inmiddels 12 jaar geleden in de Viersprong hebben geïntroduceerd. De Rorschach is één van de meest onderzochte psychologische testen en tegelijkertijd waarschijnlijk ook de test waar de meeste vooroordelen over bestaan. Dat is vooral de uitdaging geweest bij de implementatie van deze test, namelijk draagvlak creëren bij management, vervolgens teams en collega’s en uiteindelijk ook bij cliënten. De wijze waarop het ons gelukt is, is door niet op te boksen tegen vooroordelen maar in te zetten op samenwerking vertrekkende vanuit begrijpen waar de tegenstand vandaan komt en daarover in gesprek gaan.”

Toen de vraag kwam naar bijdragen voor deze speciale editie van de Rorschachiana “Special Issue: Projective Methods and Collaborative/Therapeutic Assessment” is dit abstract ingediend. Vervolgens wonnen ze daarmee een van de Rorschach Literature Awards!

Wat is de Rorscharch Literature Award?
De Rorschach Literature Award is een erkenning die jaarlijks uitgereikt wordt door R-PAS (Rorschach Performance Assessment System, klik hier voor meer informatie). Dit jaar voor de derde maal. Deze award werd in het leven geroepen om collega’s te belonen voor hun literaire werk, met onderliggend een motief om meer research/communicatie te stimuleren met betrekking tot de R-PAS. Er zijn elk jaar twee categorieën; Research Study enerzijds en Case Study of Conceptual Contribution anderzijds.

Alle artikelen met betrekking tot de Rorschach die zijn (her)uitgebracht in het voorgaande jaar worden vanuit PsycInfo verzameld. Al die artikelen worden vervolgens beoordeeld en op basis daarvan wordt besloten wie welke award wint.

Inge van harte gefeliciteerd met deze mooie prijs!