Let op: U gebruikt Internet Explorer. Voor een optimale weergave en werking adviseren wij een andere browser te gebruiken. Zoals Microsoft Edge (Al aanwezig op uw computer) of Google Chrome.

Cliënten geven ons een

7,8

behandeling jongeren met verslavingsproblemen
Lees voor
Translate

Behandeling jongeren met verslavingsproblemen door de Viersprong

Nieuw initiatief: de Viersprong biedt behandeling jongeren met verslavingsproblemen

Intensieve systeembehandelingen bij middelenmisbruik in West-Brabant.

Het is belangrijk om middelenmisbruik bij jongeren snel en effectief aan te pakken vanwege de gevolgen voor de jongere, het gezin en de maatschappij. Vanaf oktober 2017 start de Viersprong in West-Brabant daarom twee initiatieven op voor de behandeling jongeren met verslavingsproblemen.

  • We hebben een MST Substance Abuse team opgezet, dat zich specifiek richt op jongeren met verslavingsproblemen.
  • We zijn samen met partner Kentra24 een GHB-pilot gestart, waarbij Kentra24 de detoxicatie voor haar rekening neemt en de Viersprong de intensieve systeembehandeling

Voor wie zijn deze behandelingen bedoeld?

Deze behandelingen zijn bestemd voor jongeren van 12 tot 18 jaar die verslaafd zijn en vanwege ernstig grensoverschrijdend gedrag (dreigen) uit huis geplaatst (te) worden in een justitiële jeugdinrichting. 

Locatie: Thuis bij gezinnen in West-Brabant
De Viersprong biedt beide behandelinitiatieven aan bij gezinnen thuis. Het gaat om het gebied West-Brabant. Door thuis te behandelen en dus de therapieomgeving gelijk te laten zijn aan de leefomgeving van de jongere, pakken we opkomende problemen (bijvoorbeeld beinvloeding door verkeerde vrienden) ‘live’ aan.

Meer weten over MST Substance Abuse?

Lees dan hier verder.

Meer weten over de GHB Pilot?

Lees dan hier verder.

Meer informatie of aanmelden?

Contactpersoon voor overleg of aanmelding voor de  behandeling jongeren met verslavingsproblemen is Natalie Bout. Natalie is supervisor van het MST Substance Abuse team in West-Brabant en aanspreekpunt voor de GHB pilot. Zij is telefonisch bereikbaar via 06-50 60 29 44.

Nadat u telefonisch contact met haar hebt gehad, kunt u het aanmeldproces opstarten.

Cliënt aanmelden