Let op: U gebruikt Internet Explorer. Voor een optimale weergave en werking adviseren wij een andere browser te gebruiken. Zoals Microsoft Edge (Al aanwezig op uw computer) of Google Chrome.

Cliënten geven ons een

7,8

Familievertrouwenspersoon

Ondersteuning van naasten

De familievertrouwenspersoon is er voor ouders, partners, kinderen, goede vrienden en andere naasten van patiënten die in behandeling zijn bij de Viersprong.
Het kan zwaar zijn om een kind, partner, vriend of ouder te hebben met psychische problemen. Een psychische aandoening raakt niet alleen de cliënt zelf, maar ook de mensen in de omgeving. Soms loop je als naaste vast. Neem dan contact op met de familievertrouwenspersoon Els Dietvorst. Zij is er speciaal voor naasten en kan u op weg helpen.

Wil je contact met de familievertrouwenspersoon?

Neem dan contact op met Els Dietvorst 
E-mail: e.dietvorst@familievertrouwenspersonen.nl
Telefoon: 06 – 15 66 76 90
Advies- en hulplijn lsfvp: 0900-333 2222 (10 ct per minuut)
Website: www.lsfvp.nl

Wanneer ondersteuning vragen?

U kunt bijvoorbeeld vragen hebben over de zorg voor uw partner, kind, ouder, broer, zus of vriend. Of u weet niet waar u moet zijn, heeft een klacht of problemen in het contact met de hulpverlener of behandelaar. Misschien krijgt u de juiste persoon maar niet te pakken.

Wat kan de familievertrouwenspersoon voor u doen?

De familievertrouwenspersoon geeft u informatie, denkt met u mee, geeft advies, kan bemiddelen tussen u en de hulpverlening en als dat nodig is helpen bij een klachtenprocedure. Concreet betekent dit dat een familievertrouwenspersoon:

  • samen met u de knelpunten in de zorg en mogelijke oplossingen daarvoor op een rijtje zet
  • informatie geeft over hoe de zorg werkt en wat de formele en informele rol van naasten daarbij is
  • advies geeft over hoe u als familie of vriend kunt bijdragen aan het herstel van de patiënt
  • ondersteunt in het contact met de hulpverleners en behandelaar
  • bemiddelt als u een conflict heeft met de behandelaar of instelling
  • bijstaat bij het indienen van een klacht

Geen verwijzing en gratis

Als naaste kunt u rechtstreeks een beroep doen op de familievertrouwenspersoon. Ook heeft u geen toestemming nodig van de patiënt of betreffende behandelafdeling. Deze dienstverlening kost u niets.

Onafhankelijk

Familievertrouwenspersonen doen er alles aan om u als naaste zo goed mogelijk verder te helpen. Zij zijn in dienst van de Landelijke Stichting Familievertrouwens personen. Dit houdt in dat zij onafhankelijk zijn van de Viersprong, van de geneesheer-directeur en het behandelteam.

Vertrouwelijk

De familievertrouwenspersoon werkt vertrouwelijken noteert alleen gegevens die nodig zijn om uw hulpvraag te behandelen. Niemand mag deze gegevens inzien behalve de familievertrouwenspersoon en uzelf.

Meer informatie