Let op: U gebruikt Internet Explorer. Voor een optimale weergave en werking adviseren wij een andere browser te gebruiken. Zoals Microsoft Edge (Al aanwezig op uw computer) of Google Chrome.

Cliënten geven ons een

7,8

Moeder troost huilende baby

MBT-Parents, een preventieve behandeling voor ouder en kind (0 tot en met 4 jaar)

Herken je een van de volgende zaken?

  • Je bent een ‘jonge’ ouder en je hebt het gevoel dat je meer dan gemiddeld worstelt met twijfels en onzekerheden over het ouderschap
  • Het ouderschap maakt je vaker angstig, somber en uitgeput en het lukt nog moeilijk om plezier te beleven aan het contact met je kindje
  • Je bent bang dat eigen psychische kwetsbaarheden in heden of verleden een goede band met jouw kindje in de weg zouden kunnen staan
  • Jouw kindje vraagt veel van je en is zijn/haar gedrag soms lastig te begrijpen (veel huilen, slaapproblemen, voedingsproblemen, hoofdbonken, aanklampend gedrag,…)

Dan is MBT-Parents wellicht iets voor jou. MBT-Parents is een preventieve behandeling voor ouders (vanaf 16 jaar) en hun kindje(s) van 0-4 jaar. De behandeling kan ook gestart worden tijdens de zwangerschap.
Bekijk ook de flyer voor informatie. 

Wat leer je in MBT-Parents?

MBT is de afkorting van Mentalization Based Treatment. Mentaliseren betekent het begrijpen van jouw en andermans gevoelens, gedachten en gedrag.  Deze behandeling, die bewezen effectief is, is afkomstig uit Engeland. MBT-P, waarbij ‘P’ staat voor Parent, richt zich op de interactie tussen jou en je kindje. Het leert je stil te staan bij jouw eigen gevoelens en gedrag en wat dit betekent voor het contact met je kindje. Je leert ook stil staan bij de gevoelens en behoeften van jouw kindje en hoe je hier het best op af kunt stemmen en reageren.
Samen met jou/jullie wordt gezocht naar manieren waarop je middels de relatie met jouw kindje vertrouwen en plezier in het ouderschap kunt hervinden en de basis kunnen leggen voor een veilige gehechtheid.

Hoe vaak heb je een gesprek met je therapeut?

MBT-P is een ambulante behandeling bij de Viersprong in Breda en Bergen op Zoom. De gesprekken met de MBT-therapeut vinden gemiddeld 1 keer per 2 weken plaats en je brengt je kindje(s) hierbij mee. MBT-P wordt aangeboden als losstaande behandeling of kan gekoppeld zijn aan een andere behandeling binnen de Viersprong.

Ervaring van een ouder

‘Ik was onzeker en dacht dat anderen veel beter voor mijn dochtertje konden zorgen. Zeker als ze huilde of niet kon slapen. Nu weet ik dat ik het zelf ook kan, ook al duurt het soms even voordat ze rustig wordt’. Lees hier het hele verhaal van een jonge moeder.

De Viersprong biedt MBT-Parents aan vanuit:

Aanmelden

Je kunt je kindje hier aanmelden op de website van de Viersprong. Voor aanmelding is een akkoord nodig van de jeugdhulpverlener van jouw gemeente (zie uitleg op de Viersprong website). Indien je nog in verwachting bent, meld dan jezelf aan. Je kunt jezelf dan aanmelden met een geldige verwijsbrief vanuit je huisarts of huidige behandelaar.

Contact

Voor inhoudelijke informatie over deze behandeling kun je mailen naar MBT-P&K@deviersprong.nl of contact opnemen met: 

Monique Kuijlen
Monique biedt een telefonisch spreekuur aan op woensdag van 12.45 tot 13.45 uur. Zij is te bereiken op telefoonnummer (06) 8327 6366.

 

 

Heleen Buis MBT-Parents

Heleen Buis
Heleen biedt een telefonisch spreekuur aan op vrijdag van 13.15 tot 14.00 uur. Zij is te bereiken op telefoonnummer (06) 1263 3387.