Cliënten geven ons een

7,8

CQ-index

MBT voor volwassenen

MBT voor volwassenen: welke mogelijkheden zijn er voor mij?

Er is MBT voor volwassenen bij de Viersprong in Amsterdam, Rotterdam, Bergen op Zoom en Den Bosch. Er zijn drie MBT-varianten mogelijk:

  • Ambulante behandeling MBT (Amsterdam, Bergen op Zoom en Rotterdam) . In de ambulante behandeling MBT heb je 1 keer per week groepspsychotherapie en individuele psychotherapie met je individuele therapeut.
  • Intensieve ambulante behandeling MBT (Amsterdam, Bergen op Zoom en Den Bosch). In de intensieve ambulante behandeling MBT heb je 2 maal per week groepspsychotherapie, wekelijks individuele psychotherapie met je individuele therapeut en afhankelijk van je behandeldoelen op indicatie een gesprek met je individuele sociotherapeut.
  • Driedaagse deeltijdbehandeling MBT (Amsterdam en Bergen op Zoom).  De driedaagse deeltijdbehandeling MBT vindt 3 dagen in de week plaats. De dagen kunnen per vestiging verschillen. Iedere ochtend is er groepspsychotherapie en in de middag een gestructureerd programma, met o.a. creatieve therapie en een schrijfgroep. Elke week is er mentaliserende cognitieve therapie en een huishoudelijk overleg.  Het is belangrijk dat je aanwezig bent bij alle therapieonderdelen. Naast deze groepsgebonden activiteiten heb je wekelijks individuele psychotherapie bij je individuele therapeut en afhankelijk van je behandeldoelen op indicatie een gesprek met je individuele sociotherapeut.

Al deze behandelingen duren 12 tot maximaal 18 maanden. De daadwerkelijke duur van de behandeling wordt bepaald door je behandeluitkomsten, die elke drie maanden gemeten worden via vragenlijsten en die bekeken worden aan de hand je individuele behandeldoelen. Je bekijkt aan de hand van deze uitkomsten samen met het behandelteam of je symptomen minder worden en of je de opgestelde doelen bereikt. Aan de hand daarvan bepaal je gezamenlijk de duur van het behandeltraject.

Ik heb mijn leven terug gekregen. Ik kan nu oplossingsgericht denken i.p.v. in een crisis te raken

Informatie over het MBT voortraject, hoofdtraject en natraject

Wil je meer weten over hoe de verschillende trajecten eruit zien?
Lees dan hier verder.

De Viersprong vestigingen waar we MBT aanbieden

De Viersprong  biedt  Mentalization Based Treatment aan vanuit:

Belangrijk voor toelating en vergoeding vanuit de zorgverzekeraar: de maximale reistijd tot de behandellocatie mag niet meer dan een uur zijn.

Persoonlijke ervaringen:

“De MBT behandeling heeft van mij de beste versie van mezelf gemaakt”(beoordeling op Zorgkaart Nederland, november 2017).

Cliënt tevredenheid

Gemiddeld rapportcijfer 2018 door cliënten gegeven: 7.7. 

Ik wil hulp!