Cliënten geven ons een
7,6
CQ-index

MBT voor jongeren

MBT voor jongeren, wat houdt dat in?

Mentalization Based Treatment (MBT) is er in 2 varianten:

MBT-Early = MBT voor jongeren van 12 – 18 jaar

MBT-early is een kortdurende systeembehandeling voor jongeren van 12 tot 18 jaar met emotionele problemen. Dat het een systeembehandeling is wil zeggen dat we niet alleen kijken naar de jongere zelf, maar ook naar de mensen die veel met de jongere omgaan. MBT-early probeert zo vroeg mogelijk in te grijpen, zodat de negatieve spiraal waar je in zit gestopt kan worden. Hierdoor kun je voorkomen dat je problemen erger worden en uiteindelijk misschien blijvend zijn.

De behandeling bestaat uit 16 tot 22 gesprekken met een behandelaar van de Viersprong, die wekelijks plaatsvinden in een periode van 4 tot 6 maanden. De meeste sessies zijn alleen met jou, in sommige sessies worden ook je ouders/verzorgers uitgenodigd

In de brochure Jezelf de baas met MBT-early lees je meer over de problemen die je kunt hebben en hoe de behandeling eruit ziet. Er is ook een speciale  MBT-early brochure voor verwijzers.

Aantal sessies per week: 1.
Wij bieden deze behandeling in Bergen op Zoom, Den Bosch, Rotterdam.

MBT-A = MBT voor jongeren van 15 tot 18 jaar

Mentalization-Based Treatment Ambulant voor Adolescenten (MBT-A) is een systeembehandeling die is bedoeld voor jongeren van 15 t/m 18 jaar met ernstige emotionele en/of psychische klachten, die samenhangen met borderline. Daardoor hebben zij problemen op school, thuis en in hun vriendengroep.  Dat het een systeembehandeling is wil zeggen dat we niet alleen kijken naar de jongere zelf, maar ook naar de mensen die veel met de jongere omgaan. In Bergen op Zoom kunnen jongeren al vanaf 14 jaar instromen.

De behandeling bestaat uit één keer groepspsychotherapie en één individuele psychotherapie per week. Daarnaast heb je gesprekken met een persoonlijk begeleider over praktische zaken en volg je samen met je ouder(s)/verzorger(s) gezinstherapie. Deze intensief ambulante behandeling duurt 12 maanden, waarna nabehandeling volgt gedurende maximaal 18 maanden. Lees meer in de brochure MBT voor adolescenten.

Aantal sessies per week: 2.
Wij bieden deze behandeling aan op de locaties Amsterdam, Bergen op Zoom en Den Bosch (vanaf voorjaar 2018 ook in Rotterdam).

Gemiddeld rapportcijfer 2016 door ouders gegeven: 7.5. 

Naar Behandeling met MBT

Ik wil hulp!