Let op: U gebruikt Internet Explorer. Voor een optimale weergave en werking adviseren wij een andere browser te gebruiken. Zoals Microsoft Edge (Al aanwezig op uw computer) of Google Chrome.

Cliënten geven ons een

7,8

Lees voor
Translate

Hoe krijg ik inzage in mijn medisch dossier?

Wil je een digitale kopie van je dossier ontvangen? Dat kan!

Stuur hiervoor een e-mail met je vraag en je mobiele telefoonnummer naar dossier@deviersprong.nl. Wij sturen je dan een beveiligde e-mail met SMS-code waarin we een kopie van je identiteitsbewijs vragen. Deze kun je veilig maken met de KopieID app van de overheid en terugsturen met een antwoord in onze beveiligde e-mail. Nadat we je gegevens hebben gecontroleerd, sturen we je het dossier (beveiligd met SMS-code) toe. Zo zorgen we er samen voor, dat niemand anders bij jouw dossier en gegevens kan.

Toestemming voor je behandelaar

Ook je behandelaar kan ons met zijn/haar eigen beveiligde e-mail bereiken op dossier@deviersprong.nl. We hebben dan een correct ingevuld toestemmingsformulier (PDF) nodig, waarin je jouw behandelaar toestemming geeft om jouw dossier op te vragen. Een toestemmingsformulier van de eigen organisatie van je behandelaar mag natuurlijk ook gebruikt worden.

Wil je je dossier laten vernietigen?

Dan stuur je een e-mail met dit verzoek en je mobiele telefoonnummer aan dossier@deviersprong.nl. Wij sturen je daarna een beveiligde e-mail met SMS-code waarin we een kopie van je identiteitsbewijs vragen. Deze kun je veilig maken met de KopieID app van de overheid en terugsturen met een antwoord in onze beveiligde e-mail. We reageren op je verzoek nadat we je gegevens hebben gecontroleerd.

Wie heeft inzage?

  • Iedereen van 16 jaar of ouder heeft alleen zelf recht op inzage in zijn dossier. Partners en ouders van kinderen vanaf 16 jaar hebben geen recht op inzage.
  • De ouders en/of wettelijke vertegenwoordigers hebben toestemming nodig voor inzage in het dossier van kinderen/jongeren van 12 tot 16 jaar. Wel hebben zij recht op inzage in verslagen van gesprekken/behandelingen over henzelf gaan. Hierin heeft het kind/de jongere geen inzage.
  • Voor inzage in het dossier van kinderen 11 jaar en jonger is toestemming nodig van de ouders en/of wettelijke vertegenwoordigers.