Let op: U gebruikt Internet Explorer. Voor een optimale weergave en werking adviseren wij een andere browser te gebruiken. Zoals Microsoft Edge (Al aanwezig op uw computer) of Google Chrome.

Cliënten geven ons een

7,8

Individuele DGT met APP

Onderdeel van: Onderzoekslijn Schematherapie

Onderzoeksteam: Dr. Odette Brand-de Wilde (Principal Investigator), Prof. dr. Arnoud Arntz (hoogleraar), Sem Simon (junior onderzoeker), Desiree Martius (junior onderzoeker, klinisch psycholoog).

Startjaar: 2015

Contactpersoon:

Sem Simon, e-mail: sem.simon@deviersprong.nl

Samenvatting:

Door Dialexis advies werd in 2015 een telefonische e-health/DGT applicatie uitgebracht, die een ondersteunende functie biedt als het gaat, om beschikbaarheid van emotieregulatie vaardigheden voor en gedurende crisis te vergroten en generalisatie van emotieregulatie vaardigheden naar de eigen omgeving stimuleert.

Deze applicatie kan ook werkzaamheden van de therapeuten verlichten, mede door een efficiëntere en transparantere werkwijze, hetgeen aansluit bij de veranderde omgeving van de geestelijke gezondheidzorg. Uiteindelijk kan dit een positieve invloed hebben op de werkbaarheid van de DGT, waarbij veiligheid en beschikbaarheid een werkzame rol heeft. Ook biedt de applicatie tips voor therapeuten  om zich aan de dialectisch strategie te houden.

In een pilot studie wordt onderzocht in hoeverre de DGT-APP de groepsvaardigheidstraining kan vervangen en hoe de APP kan worden ingezet bij een cliëntengroep die om moverende redenen niet groepsgeschikt is.

Tevens wordt er gewerkt aan een manual voor behandelaren die uniform gebruik zal ondersteunen.

<- Onderzoek