Let op: U gebruikt Internet Explorer. Voor een optimale weergave en werking adviseren wij een andere browser te gebruiken. Zoals Microsoft Edge (Al aanwezig op uw computer) of Google Chrome.

Cliënten geven ons een

7,8

Borderline Optimal Treatment Selection (BOOTS-trial)

Onderdeel van: Onderzoekslijn Schematherapie

Onderzoeksteam:

Carlijn Wibbelink (promovenda), Sem Simon (onderzoeksassistent), Lieke Peek (onderzoeksassistent),  Dr. Odette Brand-de Wilde (Principal Investigator), Prof. dr. Arnoud Arntz (promotor), Prof. dr. J. Kamphuis (promotor).

Startjaar: 2015

Contactpersoon: Carlijn Wibbelink, e-mail: c.j.m.wibbelink@uva.nl

Samenvatting:

Het project heeft als doel het verkrijgen van inzicht in welke van de twee van de meest voorkomende behandelingen voor borderline cliënten, Mentalization Based Treatment (MBT) of Schematherapie (ST), op de korte termijn het meest (kosten)effectief is voor welke cliënt. Op de korte termijn wordt gedefinieerd als na 19,5 maanden, dus na de intensieve fase van de behandelingen.

Deze algemene doelstelling bestaat uit de volgende subdoelstellingen:

  1. Bepalen welke behandeling voor wie het meest effectief is op de korte termijn op het gebied van symptoomreductie (primaire uitkomstmaat);
  2. Bepalen of de optimale behandeling voor een cliënt, gebaseerd op de mate van symptoomreductie (primaire uitkomstmaat), ook leidt tot de verwachte winst op het gebied van globaal functioneren (secundaire uitkomstmaten);
  3. Bepalen welke behandeling voor wie het meest kosteneffectief is op de korte termijn.

<- Onderzoek