Let op: U gebruikt Internet Explorer. Voor een optimale weergave en werking adviseren wij een andere browser te gebruiken. Zoals Microsoft Edge (Al aanwezig op uw computer) of Google Chrome.

Cliënten geven ons een

7,8

Multisysteem Therapie voor gezinnen met kinderen van 2 – 10 jaar (MST-C)

Deze behandeling helpt gezinnen met jonge kinderen die door ernstige gedragsproblemen risico lopen op vroege uithuisplaatsing. Alle gezinsleden doen mee met de behandeling. Zo nodig is er ook speciale aandacht voor de behandeling van trauma bij kind(eren) en/of opvoeders. De behandeling wordt ook wel MST-C genoemd. MST staat voor Multisysteemtherapie en C voor Child. Multisysteem Therapie is een erkend alternatief voor (dreigende) uithuisplaatsing en bewezen effectief met zeer goede resultaten.

Beschikbaar in Midden en Oost Brabant

Multisysteem Therapie voor gezinnen met jonge kinderen van 2 – 10 jaar start vanuit onze locatie in Den Bosch en is beschikbaar voor gezinnen in de regio Midden en Oost Brabant. Neem gerust contact op om de mogelijkheden in andere regio’s te bespreken.

Ik wil hulp

Hoe werkt Multisysteem Therapie (MST)?

MST is een bewezen effectieve behandeling die gezinnen weer een positief toekomstperspectief biedt. De behandeling vindt plaats in de thuissituatie. Voor een periode van gemiddeld 4 tot 5 maanden komt de MST-therapeut meerdere keren per week langs. Het MST-team is daarnaast de hele periode 24/7 beschikbaar, zodat het team ook hulp kan bieden in avonden en weekenden.

Alle levensgebieden worden betrokken

Het hele gezin wordt bij de behandeling betrokken. En ook iedereen die belangrijk is voor de jongere en voor de opvoeders. Omdat elk kind in verschillende ‘werelden’ leeft (thuis, school, vrienden, hobby’s). Die hebben allemaal invloed op zijn, haar of hen gedrag. We onderzoeken samen waar de knelpunten ontstaan. En we stellen haalbare doelen met meetbare resultaten. Alle betrokkenen leren nieuwe vaardigheden om moeilijke situaties in de toekomst samen op te kunnen lossen.

Uithuisplaatsing en schooluitval voorkomen

Zo zorgt MST ervoor dat kinderen thuis kunnen blijven wonen en het gezin weer grip heeft op de situatie. Schooluitval en problematisch gedrag maken plaats voor beter functioneren op school en een positieve vrijetijdsbesteding. Onderzoek laat zien dat 9 van de 10 bestaande MST-behandelingen succesvol is. De behandeling voorkomt of verkort uithuisplaatsing bij 93% van de gezinnen. Ook als een kind zelf niet wil meewerken aan de behandeling.

Erkend effectief

De Erkenningscommissie Interventies van het Nederlands Jeugdinstituut (NJi; zie Databank effectieve jeugdinterventies) en door de Erkenningscommissie Justitiële Interventies erkennen MST op de hoogste niveaus. Ook blijkt uit recent onderzoek dat MST in Nederland een kosteneffectieve behandeling is.

Bel of mail voor informatie, advies of aanmelden

Meer weten of advies over een specifieke casus? Neem dan gerust contact met op supervisor Annemarie-Sofie Smulders via t. 06 – 83 80 70 71 of e. annemarie-sofie.smulders@deviersprong.nl.