Let op: U gebruikt Internet Explorer. Voor een optimale weergave en werking adviseren wij een andere browser te gebruiken. Zoals Microsoft Edge (Al aanwezig op uw computer) of Google Chrome.

Cliënten geven ons een

7,8

niuew lid Raad van Bestuur
Lees voor
Translate

Walter Franken nieuw lid Raad van Bestuur de Viersprong

De Raad van Toezicht van ggz-instelling de Viersprong, specialist in persoonlijkheid, gedrag en gezin, heeft de heer Walter Franken (1966) tot lid van de Raad van Bestuur benoemd met ingang van 1 januari 2017. Walter Franken is sinds november 2015 Manager Finance & Control bij de Viersprong en heeft een belangrijke rol gespeeld bij het financieel herstel van de instelling.

Franken heeft meer dan 20 jaar Finance-ervaring en werkte jarenlang in diverse financiële managementfuncties in binnen- en buitenland voor multinational Philip Morris. “Wij zijn verheugd dat we Walter Franken als lid van de Raad van Bestuur kunnen benoemen. Mede door zijn inzet maakt de Viersprong sinds jaren weer winst,” zegt Raad van Toezicht-voorzitter Becker Awad.

Walter Franken heeft zich sinds zijn komst intensief bezig gehouden met het herstel door zijn focus op toekomst- en marktgerichte financiële sturing en ondersteuning. Daarnaast heeft hij snel ingespeeld op het tijdig bijsturen in werkkapitaal (beschikbaarheid van financiële middelen), waarvoor de instelling sterk afhankelijk is van gemeenten en zorgverzekeraars.

Walter Franken wordt met name verantwoordelijk voor  de interne bedrijfsvoering van de Viersprong. Hij gaat samenwerken met bestuursvoorzitter Roel Verheul, die de organisatie sinds 2007 bestuurt.

De Viersprong maakt sinds jaren weer winst

Als gevolg van de introductie van de marktwerking in de ggz kwam de Viersprong in 2014 in financieel zwaar weer terecht. In 2015 is een herstelplan gemaakt, dat inmiddels volledig is uitgevoerd. De acute dreiging van discontinuïteit behoort tot het verleden en de Viersprong heeft haar schulden onlangs afgelost. Vanaf dit jaar maakt de Viersprong weer winst. Er is erg veel vraag naar de behandelingen van de Viersprong, waardoor de instelling in de afgelopen jaren sterk is gegroeid en het toekomstperspectief er goed uitziet.

 

De Viersprong biedt topklinische, derdelijns geestelijke gezondheidszorg (ggz) aan mensen met ernstige problemen in hun persoonlijkheid, gedrag en gezin in Noord-Brabant, Rotterdam en Amsterdam. Meer informatie: www.deviersprong.nl