Let op: U gebruikt Internet Explorer. Voor een optimale weergave en werking adviseren wij een andere browser te gebruiken. Zoals Microsoft Edge (Al aanwezig op uw computer) of Google Chrome.

Cliënten geven ons een

7,8

Lees voor
Translate

De Viersprong Amsterdam verbreedt in 2020 het behandelaanbod voor volwassenen met Dynamische Interpersoonlijke Therapie en individuele behandelingen

In 2020 wordt het behandelaanbod uitgebreid. Hierdoor worden ook in Amsterdam onze behandelingen toegankelijk voor cliënten met andere dan borderline persoonlijkheidsstoornissen. Aan deze doelgroepen bieden wij in 2020 onder andere individuele schematherapie en de psychodynamische behandeling DIT aan. Specifiek zijn cluster C cliënten meer dan welkom. Cluster C cliënten worden vooral gekenmerkt door gevoelens van angst en teruggetrokkenheid. Aan deze doelgroep bieden wij in 2020 individuele Schematherapie en de psychodynamische behandeling DIT aan.

Over individuele schematherapie

Binnen de individuele schematherapie die we aanbieden in maximaal 50 sessies gaan we ervan uit dat mensen verschillende kanten in zich hebben. Deze kanten staan, als het goed is, onder regie van de gezonde volwassen kant. Als je ontwikkeling door omstandigheden minder goed verlopen is, dan krijgen andere kanten van jezelf vaak de overhand en krijg je klachten of kom je in de problemen. Het eerste jaar heb je elke week een individuele sessie van 45 minuten met een vaste therapeut. Elke sessie neem je op en luister je voor de volgende sessie thuis af. In het tweede jaar van je behandeling, heb je nog één keer per vier weken een sessie. Hierin leer en oefen je om met je gezonde volwassen kant zelf de regie te voeren en krijgt de therapeut meer de rol van coach. Individuele schematherapie wordt aangeboden aan clienten met cluster C persoonlijkheidsstoornissen. Cluster C cliënten worden vooral gekenmerkt door gevoelens van angst en teruggetrokkenheid. Maar ook voor clienten met andere persoonlijkheidsstoornissen (narcistische persoonlijkheidsstoornis, mengbeelden) kunnen worden aangemeld. Meer informatie over individuele Schematherapie is hier te vinden.

Over Dynamische Interpersoonlijke Therapie (DIT)

Dynamische Interpersoonlijke Therapie (DIT) is een individuele psychotherapeutische behandeling van maximaal 40 sessies, waarin werkzame elementen uit meerdere psychodynamische behandelmodellen zijn samengevoegd. DIT werd oorspronkelijke ontwikkeld voor de behandeling van depressie en angst. Tegenwoordig wordt deze therapie breder toegepast voor mensen met emotionele en relationele problemen. DIT is een goed behandelmodel wanneer psychische klachten gerelateerd zijn aan problemen in het contact met anderen. Deze interpersoonlijke problemen ontregelen het stress-systeem waardoor het evenwichtig denken over zichzelf en over anderen (ook wel mentaliseren genoemd) verder wordt belemmerd. Bij de Viersprong wordt DIT vooral aangeboden aan clienten met cluster C persoonlijkheidsstoornissen of -kenmerken. Meer informatie over DIT is hier te vinden.