Let op: U gebruikt Internet Explorer. Voor een optimale weergave en werking adviseren wij een andere browser te gebruiken. Zoals Microsoft Edge (Al aanwezig op uw computer) of Google Chrome.

Cliënten geven ons een

7,8

CQ-index
Lees voor
Translate

Behandeling jongere met verslavingsproblemen – nieuwsbrief

In deze nieuwsbrief leest u o.a. het volgende nieuws over onze behandelingen:

 • Behandeling jongere met verslavingsproblemen
 • Symposium over behandelen therapieresistentie
 • Goede resultaten korte opname voor mensen met een persoonlijkheidsstoornis
 • Angstige jongere die (langdurig) verzuimt van school effectief geholpen met klinische schematherapie 
 • MST terug in Zuid-Holland Noord
 • Gezin kan direct starten in gezinsbehandeling FFT in West-Brabant
 • Nieuw in Rotterdam: MBT-early voor jongeren met emotionele problemen vanaf 12 jaar / Schematherapie in 30 sessies voor volwassenen met cluster C persoonlijkheidsproblematiek
 • De Viersprong Amsterdam heeft direct behandelplaats voor jongere met borderline
 • Ouders verwikkeld in vechtscheiding? Start volgende groepen Kinderen uit de Knel in Bergen op Zoom, Rotterdam, Den Bosch en Amsterdam.

Lees meer hieronder of bekijk deze nieuwsbrief als Pdf 

 

 

Therapie resistentie, biedt daar maar eens weerstand tegen

Behandelen complexe persoonlijkheidsproblematiek

Symposium vrijdag 24 november 2017

Lees meer

   _________________________________________________________________________________________________________________
Nieuw in West-Brabant

Behandeling jongere met verslavingsproblemen

Het is belangrijk om middelenmisbruik bij jongeren snel en effectief aan te pakken vanwege de gevolgen voor de jongere, het gezin en de maatschappij. Vanaf oktober 2017 start de Viersprong in West-Brabant daarom met twee initiatieven voor de behandeling van jongeren met verslavingsproblemen:

 • We hebben een MST Substance Abuse team opgezet, dat zich specifiek richt op jongeren met verslavingsproblemen.
 • We zijn samen met partner Kentra24 een GHB-pilot gestart, waarbij Kentra24 de detoxicatie voor haar rekening neemt en de Viersprong de intensieve systeembehandeling. Lees meer
     _________________________________________________________________________________________________________________

Opname van 3 maanden voor mensen met een persoonlijkheidsstoornis

Goede resultaten kortdurende klinische behandeling KKP-TA

Ex-cliënten zijn heel enthousiast over onze KKP-TA behandeling: De 2016 score was 8.85! Lees hier voor wie deze behandeling geschikt is en hoe de behandeling eruit ziet.

Kortdurende Klinische Psychotherapie volgens de technieken van de Transactionele Analyse…

Beschrijving van onze KKP (Kortdurende Klinische Psychotherapie) volgens de methodieken van de Transactionele Analyse zoals wij die aanbieden in Halsteren

 

8.85

  _________________________________________________________________________________________________________________

 

Voor jongeren die langdurig angstig en kwetsbaar zijn

“Ik ben zo blij dat ik deze kans gehad heb”

Bekijk video: Eén van onze cliënten vertelt haar verhaal 

Jongere die (langdurig) verzuimt van school effectief geholpen met schematherapie 

Sommige jongeren lopen vast op school of werk, binnen het gezin en in contacten met leeftijdgenoten en anderen. Ze voelen zich onzeker, zonderen zich vaak af, blijven thuis van school en maken onhandige keuzes, waardoor ze niet meer meedoen aan het dagelijks leven en geïsoleerd raken. Het lukt hen niet dit patroon te doorbreken, ook niet met eerder geboden hulp en begeleiding van bijvoorbeeld ouders of school. Herkent u dit bij een jongere in uw omgeving? Lees meer over ernstige angst en teruggetrokkenheid

Klinische schematherapie is een effectieve oplossing voor jongeren die langdurig angstig en kwetsbaar zijn. Met deze behandeling bereiken jongeren in korte tijd grote effecten. Lees meer over deze behandeling.

  ______________________________________________________________________________________________________________________
 

MST terug in Zuid-Holland Noord. Behandeling jongeren met ernstige gedragsproblemen

Sinds augustus 2017 biedt de Viersprong Multi Systeem Therapie (MST) aan in de regio’s Haaglanden (Den Haag e.o.), Midden-Holland (Gouda e.o.) en Holland Rijnland (Leiden e.o.).

Multi Systeem Therapie (MST) is een intensieve vorm van behandeling voor jongeren van 12 tot 18 jaar met ernstig antisociaal gedrag, die vanwege hun ernstig grensoverschrijdend gedrag (dreigen) uit huis geplaatst (te) worden in bijvoorbeeld een gesloten opname plek of een justitiële jeugdinrichting. MST-behandeling is een alternatief voor (dreigende) uithuisplaatsing. Lees meer over MST en in welke regio’s de Viersprong MST nog meer aanbiedt.

  _______________________________________________________________________________________________________________________

 Snel aan de beurt in West-Brabantgedragsproblemen kind oplossen

Gezinsbehandeling FFT voor jongeren met gedragsproblemen

In Breda, Bergen op Zoom, Rotterdam en Den Bosch bieden wij de gezinsbehandeling Functional Family Therapy aan jongeren met gedragsproblemen. Lees meer over FFT

In West-Brabant is de wachttijd kort en kan een gezin direct worden geholpen (locatie Breda of Bergen op Zoom). 

 _______________________________________________________________________________________________________________________

 Pubers met borderline

Help pubers met borderline op tijd. Dat is effectief

Meestal openbaart borderline zich aan het begin van de puberteit. Vroeg signaleren en behandelen van pubers met borderline is het advies.

Aldus Joost Hutsebaut, verbonden aan de Viersprong en het Kenniscentrum Persoonlijkheidsstoornissen: “Met de juiste hulp kunnen bepaalde problemen worden voorkomen, als er tenminste vroegtijdig wordt begonnen met de behandeling. Op jonge leeftijd zijn de problemen nog vaak gemakkelijker te tackelen. Dat is een stuk lastiger bij mensen die al jarenlang met deze problemen leven.”

Voor jongeren vanaf 12 jaar biedt de Viersprong MBT-Early in Bergen op Zoom, Den Bosch en vanaf december 2017 ook in Rotterdam.

Voor jongeren vanaf 15 jaar is er MBT voor adolescenten in Amsterdam, Bergen op Zoom en Den Bosch. Lees meer

   _______________________________________________________________________________________________________________________

 Nieuw in Rotterdam

 

MBT-early vanaf december 2017 ook in Rotterdam voor jongeren met emotionele problemen vanaf 12 jaar

Ook in Rotterdam start de Viersprong met MBT-early voor jongeren met emotionele problemen vanaf 12 jaar. MBT-early probeert zo vroeg mogelijk in te grijpen, zodat de negatieve spiraal waar de jongere in zit gestopt kan worden. Hierdoor kan voorkomen worden dat de emotionele problemen erger worden en uiteindelijk misschien blijvend zijn.

De behandeling bestaat uit 16 tot 22 gesprekken met een behandelaar van de Viersprong, die wekelijks plaatsvinden in een periode van 4 tot 6 maanden. De meeste sessies zijn alleen met het kind, in sommige sessies worden ook de ouders/verzorgers uitgenodigd.

Cliënten kunnen nu reeds voor deze behandeling in Rotterdam worden aangemeld. De eerste cliënten kunnen waarschijnlijk in december 2017 instromen. Er is ook MBT Early bij de Viersprong in Bergen op Zoom en Den Bosch.

Nieuw voor volwassenen in Rotterdam: Schematherapie in 30 sessies

Naast de al bestaande Schematherapiegroep, start bij de Viersprong in Rotterdam een tweede Schematherapiegroep voor cliënten met vermijdende, dwangmatige en afhankelijke persoonlijkheidsproblematiek, die bestaat uit 30 wekelijkse sessies groepstherapie en gevolgd door 5 maandelijkse booster-groepssessies als nazorg. Individuele gesprekken ernaast op aanvraag. Lees meer over Schematherapie voor volwassenen bij de Viersprong

_________________________________________________________________________________________________________________________

Voor pubers met borderlineproblematiek vanaf 15 jaar biedt de Viersprong in Amsterdam  Schematherapie en Mentalization Based Treatment

 

 

 

Direct behandelplaats voor jongere met borderline in Amsterdam

Wanneer een jongere borderlineproblematiek heeft, voelt hij/zij zich vaak niet in balans, maar juist erg instabiel. Hij/zij kan soms onvoorspelbaar reageren, kan zich snel afgewezen voelen en bang zijn om in de steek gelaten te worden.

Voor borderlineproblematiek bieden wij in Amsterdam voor jongeren twee effectieve behandelingen: Mentalization Based Treatment (MBT) en Schematherapie (ST). Er is direct plaats. Voor overleg kunt u contact opnemen met Sigrid Geertzema of Janine Driessen via telefoonnummer 088-76 56 111.

 _________________________________________________________________________________________________________________________

Rotterdam
Bergen op Zoom
Den Bosch
Vanaf 2018:
Amsterdam

Ouders verwikkeld in vechtscheiding? Start volgende groepen Kinderen uit de Knel.

Meld nu al aan!

Kinderen uit de Knel (KUK) is een groepsbehandeling voor ouderparen en hun kinderen in de leeftijd 4 tot 18 jaar, waarin de ouders leren beter samen te werken in het belang van de kinderen. De behandeling heeft als doel kinderen uit de knel te halen die de dupe dreigen te worden van de strijd tussen hun ouders. In de behandeling wordt gewerkt aan het verbeteren van communicatie en nieuwe wegen vinden om met conflictgebieden om te gaan. Dit zodat de kinderen zich (weer) veilig kunnen voelen om zich goed te ontwikkelen.

Behandeling Kinderen uit de Knel is effectief bij vechtscheiding. Lees meer

 

Meer informatie en aanmelden 

     _________________________________________________________________________________________________________________

 

Volg ons op LinkedIn en mis geen vacatures

 

 

Wil je op de hoogte blijven van vacatures bij de Viersprong?

Volg dan de Viersprong-linkedIn pagina. Hierdoor krijg je automatische updates van al onze nieuwsberichten zien, waaronder de nieuwste vacatures. 

Op het speciale gedeelte over Werken bij de Viersprong vind je alle openstaande vacatures, lees je meer informatie over hoe het is om bij de Viersprong te werken en vind je een video waarin behandelaars vertellen hoe zij hun werk bij de Viersprong ervaren.

De Viersprong volgen op linkedIn 

___________________________________________________________________________________________________________________________

Hebt u behoefte aan overleg?Een cliënt aanmeldenOnze wachttijden — Contact

Aanmelden nieuwsbrief: Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Of hebt u zich per ongeluk afgemeld? Meldt u zich dan hier aan.

Meer informatie vindt u op www.deviersprong.nl