Let op: U gebruikt Internet Explorer. Voor een optimale weergave en werking adviseren wij een andere browser te gebruiken. Zoals Microsoft Edge (Al aanwezig op uw computer) of Google Chrome.

Cliënten geven ons een

7,8

CQ-index
logo GGZ de viersprong blauw 2
Lees voor
Translate

Nieuwsbrief de Viersprong – maart 2016

Deze nieuwsbrief als Pdf

Vroegtijdige behandeling borderline bij jongeren

Kind met gedragsprobleem

“Littekens op de ziel door voortdurende teleurstelling en frustratie voorkomen”

Eind februari verscheen in een bijlage bij de Volkskrant een uitgebreid artikel over borderlineproblematiek bij jongeren en het belang van vroegtijdige behandeling. Lees hier het artikel.

De Viersprong behandelt jongeren met borderline met behulp van Mentalization Based Treatment (MBT) in Amsterdam, Bergen op Zoom en Den Bosch. In Bergen op Zoom kunnen jongeren vanaf 14 jaar instromen. In Amsterdam en Den Bosch vanaf 16 jaar. Lees hier meer.

 

NJi erkent MST op het hoogste niveau: Meest effectieve behandeling voor zeer lastige puber

MST behandeling voor lastige puber effectiever dan andere behandelingen

Wetenschappelijk is bewezen dat de resultaten van MST (Multi Systeem Therapie), op de korte en lange termijn, beter zijn dan de resultaten van andere behandelingen voor jongeren met ernstige gedragsproblemen. Reden temeer voor het Nederlands Jeugdinstituut (NJi) om de interventie op het daartoe hoogste niveau, ‘effectief volgens sterke aanwijzingen’ op te nemen in haar databank. MST is de enige behandeling voor deze doelgroep in deze hoogste categorie.

Lees meer in het persbericht van MST-Nederland.

MST ook bewezen kosteneffectief

In recent onderzoek is ook de kosteneffectiviteit van MST in Nederland aangetoond. MST is dus niet alleen bewezen effectief, maar ook bewezen kosteneffectief.

Naar Behandeling met MST

 

Vraagtekens of vastlopende behandeling? TPO en second opinion mogelijk op alle locaties van de Viersprong

Teenager having a therapy session

Loopt uw behandeling van een cliënt vast? Of hebt u in uw praktijk te maken met een cliënt(en) die na jaren nog steeds niet goed weet wat er met hem/haar aan de hand is? Therapeutisch Psychologisch Onderzoek (TPO) biedt dan mogelijk uitkomst. Lees hier meer over TPO en wanneer dit helpend kan zijn. TPO is mogelijk voor jongeren en volwassenen op alle locaties van de Viersprong.

Bij een vastgelopen behandeling van uw cliënt kunt u de Viersprong om advies vragen. Bel 088-7656216 (ma t/m do 08:30-17:00 uur).

Zelfs kwetsbare patiënten met persoonlijkheidsstoornissen hebben baat bij confronterende psychotherapie

proefschrift Treatment Selection in Personality Disorders

Dat concludeert Janine van Manen in haar proefschrift “Treatment selection in personality disorders” dat zij op 26 januari 2016 verdedigde in het Erasmus MC. Zij onderzocht de indicatiestelling voor behandeling bij 700 patiënten met persoonlijkheidsstoornissen in 6 verschillende behandelcentra voor persoonlijkheidsproblematiek in Nederland. Lees meer

 

Geen ouderbijdrage meer voor verbijf in jeugdhulp

jongere angstig en kwetsbaar

Staatssecretaris Van Rijn (VWS) heeft de ouderbijdrage voor verblijf in de jeugdhulp per 1 januari 2016 afgeschaft. Dit is goed nieuws! Dit betekent dat ouders bij de Viersprong geen ouderbijdrage meer hoeven betalen voor de Klinische Schematherapiebehandeling van hun kind. Meer informatie over Klinische Schematherapie Adolescenten bij de Viersprong, voor jongeren die langdurig angstig en kwetsbaar zijn.

 

Overig nieuws

Nieuwe website de Viersprong

Nieuwe website de Viersprong_home

De Viersprong heeft een nieuwe website. Wat is veranderd?

De nieuwe website van de Viersprong:

  • heeft een betere indeling gekregen, waardoor u sneller vindt wat u zoekt
  • geeft cliënten eenvoudiger inzicht in hun problematiek (“Hulp bij” )
  • is responsive, kan zowel op een mobiel apparaat (smartphone, tablet) als een desktop gebruikt worden, waarbij het formaat zich automatisch aanpast
  • is beter ingericht om goed gevonden te worden door zoekmachines (SEO).
  • Ook de website van de Viersprong Academy is vernieuwd

De vernieuwde website www.deviersprong.nl biedt daarnaast nog steeds uitgebreide informatie over persoonlijkheidsproblematiek, gedragsproblemen, behandelmethoden en het onderzoek dat de Viersprong doet op die gebieden. Bekijk de vernieuwde website hier: www.deviersprong.nl.

ThuisBest congres – 9 juni 2016

Trainingen voor de ggz- Viersprong Academy

ViersprongAcademy

Bij de Viersprong Academy bent u als professional aan het juiste adres voor Schematherapie en Diagnostiek trainingen, incompany trainingen en supervisies. Op de website van de Viersprong Academy, die ook vernieuwd is, vindt u uitgebreide informatie en trainingsdata.

Bekijk trainingskalender

Nu actueel:

De MBT(Mentalization-Based Treatment) trainingen worden verzorgd door MBT Nederland. Voor een overzicht van deze trainingen verwijzen wij u naar de website van MBT Nederland.

Vestiging de Viersprong Etten-Leur gesloten. MST- en FFT-teams verhuisd naar andere locaties.

Lees hier waar zij nu zitten en hoe zij bereikbaar zijn voor nadere informatie, een consult of aanmelding. Lees meer

 

Cliënt aanmelden    /  Hebt u behoefte aan overleg?

Onze wachttijden

Aanmelden nieuwsbrief de Viersprong   / Aanmelden nieuwsbrief MST-Nederland