Let op: U gebruikt Internet Explorer. Voor een optimale weergave en werking adviseren wij een andere browser te gebruiken. Zoals Microsoft Edge (Al aanwezig op uw computer) of Google Chrome.

Cliënten geven ons een

7,8

Nieuw MST-PSB team in West-Brabant
Lees voor
Translate

Nieuw MST-PSB team in West-Brabant

Op 1 maart 2020 wordt een nieuw MST-PSB team opgestart in West-Brabant. MST-PSB staat voor Multi Systeem Therapie voor Problem Sexual Behavior. Het MST-PSB team staat direct beschikbaar voor nieuwe casussen. Onze wachttijd is kort: tussen de 2 en 3 weken.

MST-PSB (problematisch seksueel gedrag) is er voor jongeren van 9 tot 17,5 jaar met ernstig seksueel grensoverschrijdend gedrag en/ of ook sexting en daarnaast mogelijk andere gedragsproblemen. Deze gedragsproblemen kunnen in sommige gevallen zelfs zo ernstig zijn, dat de jongere uit huis geplaatst dreigt te worden.

MST-PSB is een specialisatie van Multi Systeem Therapie (MST). De afkorting PSB staat voor problem sexual behaviour. PSB wordt net als MST uitgevoerd in de natuurlijke leefomgeving van de jongere, dat wil zeggen thuis, op school etc. De intensieve behandeling richt zich op de onderliggende oorzaken van de ernstige seksuele gedragsproblemen. MST-PSB is afgeleid van Multi Systeem Therapie (MST). 
Over MST en MST-PSB bij de Viersprong kunt u hier meer informatie vinden.

Wilt u graag eerst collegiaal overleg voeren?

Vanuit Bergen op Zoom bedienen wij cliënten in de volgende jeugdzorgregio’s: West-Brabant-West, West-Brabant-Oost (regio Breda), Hart van Brabant (Tilburg) en Zeeland.
Contactpersoon voor deze regio’s is Suzanne Pruijssers06 – 2765 0682per e-mail te bereiken op suzanne.pruijssers@deviersprong.nl. 

 

 

 

Publicatie over MST-PSB in dagblad Trouw

Behandeling na seksueel misbruik
https://www.deviersprong.nl/trouw Behandeling jonge dader seksueel misbruik