Let op: U gebruikt Internet Explorer. Voor een optimale weergave en werking adviseren wij een andere browser te gebruiken. Zoals Microsoft Edge (Al aanwezig op uw computer) of Google Chrome.

Cliënten geven ons een

7,8

Lees voor
Translate

Behandeling bij vechtscheiding (KUK) nu ook beschikbaar in Rotterdam

Kinderen uit de knel = Een behandeling voor beter ouderschap bij ernstige vechtscheidingsproblemen

Vechtscheidingen zijn inmiddels een veelvoorkomend maatschappelijk probleem. Wanneer ouders jarenlang verwikkeld zijn in een zeer problematische echtscheiding zijn de kinderen vaak de dupe. U zult in uw dagelijks werk ongetwijfeld voorbeelden tegenkomen van dergelijke vechtscheidingen. Het is pijnlijk voor de kinderen en zij raken hierdoor vaak ernstig beschadigd. Een solide behandeling bij vechtscheiding is daarom erg belangrijk.

Het tijdig inschakelen van gespecialiseerde hulp is in dit soort situaties van groot belang. ‘Kinderen uit de Knel’ is een groepsbehandeling voor ouderparen en hun kind(eren) (4-18 jaar), die op dezelfde tijd maar in een aparte groep bijeen komen. De ouders leren met hulp van de andere deelnemers beter samen te werken in het belang van hun kind(eren). Het doel is de strijd tussen de ouders te verminderen en het welzijn van de kinderen centraal te stellen. Ook wordt het netwerk rondom het gezin actief betrokken.

Deze KUK behandeling bij vechtscheiding is ontwikkeld door het Lorentzhuis en het Kinder Jeugd en Trauma Centrum en staat als methodiek beschreven op deze website.

Het Nederlands Jeugdinstituut (NJI) bewaakt de kwaliteit van jeugd behandelingen, Het NJI noemt ‘Kinderen uit de Knel’ als een van de goed onderbouwde interventies in de Richtlijn Scheiding en problemen van jeugdigen.

Na Zuid-Nederland nu ook voor gezinnen in Rotterdam

Na de start in Zuid-Nederland (Halsteren en Den Bosch) gaat de Viersprong deze behandeling vechtscheiding nu ook aanbieden aan gezinnen in regio Rotterdam. Vanaf heden kan er worden aangemeld en zullen er intakegesprekken plaatsvinden. De KUK behandeling bij vechtscheiding zal in het najaar 2016 gaan starten.

Lees hier meer  over ‘Kinderen uit de Knel’ en de aanmeldprocedure. De kosten van behandeling worden vergoed door de gemeente.

Contact

Neemt u bij vragen contact met ons op: