Let op: U gebruikt Internet Explorer. Voor een optimale weergave en werking adviseren wij een andere browser te gebruiken. Zoals Microsoft Edge (Al aanwezig op uw computer) of Google Chrome.

Cliënten geven ons een

7,8

CQ-index
West-Brabant crisis opvang kinderen Reset4all
Lees voor
Translate

Reset4all, samenwerking in crisisopvang in West-Brabant

Reset4all: samenwerking crisisopvang in West-Brabant 

Reset4all biedt hulp bij crises in gezinnen binnen de regio West-Brabant.  De Viersprong Halsteren-Bergen op Zoom biedt deze oplossing samen met partner Praktijk Memo. We bieden daarbij crisisplaatsen in een aantal gezinshuizen in de regio West-Brabant.

Wat houdt Reset4all in?

Soms zijn de problemen in een gezin zo hoog opgelopen, dat thuis wonen helaas (even) niet meer mogelijk is. Gelukkig is het dan mogelijk om het kind en de ouders even tot rust te laten komen. Dat is het resetmoment in Reset4all. Vervolgens werken we direct aan een analyse van de situatie. Op deze manier werken we toe naar een nieuwe, veilige toekomst voor kind en ouder(s)/opvoeder(s). 

Hoe wordt de opvang geregeld?

De opvang doen we in een crisisgezinshuis. Een crisisgezinshuis is een gezinshuis bedoeld voor crisisopvang. Kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar kunnen er terecht.  De gezinshuisouders zijn tijdelijk de professionele opvoeders.

Wat betekent snel handelen voor ons?

Tijdens een crisis is het belangrijk dat er snel gehandeld kan worden. De plaatsing bij Reset4all kan dan ook binnen 24 uur plaatsvinden.

Wat doen we na de plaatsing?

De gezinshuisouders vangen het kind zo goed mogelijk op en zorgen voor zoveel mogelijk rust rondom het kind. Tegelijk gaan we aan de slag door de problemen die de crisis veroorzaakten te analyseren. Binnen 3 weken maken we een analyse van de  thuissituatie van het kind.  Waar zitten de moeilijkheden? Maar ook: waar liggen de krachten van het gezin?

Gezinsplan

Daarnaast wordt er een gezinsplan opgesteld. Het doel is om met de juiste behandeling en/of begeleiding het kind weer naar huis te laten gaan.  We betrekken ouder(s)/opvoeder(s) actief bij dit traject. Het doel is immers dat het kind veilig terug naar huis kan gaan en dat een nieuwe crisis duurzaam voorkomen kan worden.  

Wat verstaat Reset4all onder de ‘juiste behandeling’?

We zetten ervaren behandelaars in, die kennis hebben van wat er in gezinnen speelt en hoe negatieve omgangspatronen omgebogen kunnen worden in productieve omgangspatronen. We zetten hier o.a. Multi Systeem Therapie voor in, dat hierbij goede resultaten haalt.

Wie kan de Reset4all aanmelding doen?

De aanmelding kan gedaan worden door een Jeugdprofessional of door een medewerker van de Jeugdbescherming. Omdat Reste4all hoogcomplexe jeugdzorg is, zal de aanmelding via de zorgcombinatie Crossroads lopen. U kunt hiervoor contact opnemen met het klantburo: 088 7656 216.