Cliënten geven ons een
7,6
CQ-index

Week tegen de kindermishandeling: MST-CAN workshop Amsterdam

Logo Week tegen de kindermishandeling 2017

Het is in sommige gezinnen onveilig voor kinderen. Daar kunnen we samen wat aan doen!

Wilt u meer weten over een multisystemische therapie die werkt aan het herstellen van een veilige en warme leefomgeving voor het kind? Waarmee de leefomgeving wordt hersteld zodat het kind toch veilig thuis kan blijven wonen?
Dat is waar Multi System Therapy-Child Abuse and Neglect (MST-CAN) voor staat.
Wij hebben een gratis workshop gegeven tijdens de week tegen de kindermishandeling. Hierin leerden deelnemers over deze behandelmethode en gingen ze aan de slag door in kleine groepjes te oefenen met echt geanonimiseerd casusmateriaal. Onderwerpen waren: het bespreekbaar maken van kindermishandeling, motiveren voor het leren van opvoedingsvaardigheden, abstinentie van middelen en traumabehandeling.
Ook maakten deelnemers kennis met verschillende gezinsinterventies, zoals de “ophelderingsbrief” waarin ouders de verantwoordelijkheid voor de mishandeling op zich nemen. Tot slot was in de workshop ruimte ingebouwd voor een discussie en vragen.

De workshop is gegeven op woensdag 22 november 2017 van 15.00 – 17.00 uur. De workshop vond plaats op onze eigen behandellocatie: Biesbosch 67, Duivendrecht.
De workshop werd gegeven door de MST-CAN-supervisoren van de Amsterdamse MST-CAN-teams, Femke Kamphuis en Carlijn Bergsma.

Bent u geïnteresseerd in het volgen van een workshop in de toekomst?
Belt u ons dan op 088 76 56 111, maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur. Of kijkt u op onze MST-CAN pagina voor meer informatie over deze behandelmethode.